Bejutottak a tiltakozók a Belügyminisztérium épületébe, Pintér Sándort keresték

Jó okuk volt rá.

Beszámoltunk róla, hogy több mint 18 ezren írták alá a Történelemtanárok Egylete által indított petíciót, amelyben az elbocsátott pedagógusok visszahelyezését kérték. Az aláírt petíciót Pintér Sándornak szeretnék eljuttatni az aláírók.

Szerdán késő délután a petíciót indító Történelemtanárok Egylete, illetve a Civil Közoktatási Platform képviselői együtt kívánták átadni a petíciót Pintér Sándornak. Ennek során 15-20 aktivista ment a Belügyminisztérium épülete elé, akiket végül beengedtek.

Az átadáson nem csupán ők, de a Magyartanárok Egyesülete, a Levegő Munkacsoport, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Szülői Hang, a Szülői Összefogás Közösség, a Civil Bázis, az Akadémiai Dolgozók Fóruma, az Oktatói Hálózat, a Franciatanárok Magyarországi Egyesülete és a Civil Kollégium Alapítvány képviselői is megjelentek, de őket nem engedték be.

A történelemtanárok részéről Miklósi László, a CKP részéről Juhász Ágnes léphetett be a kapun, akiktől átvette egy illetékes a petíciót. Elmondták: a petíció átvétele formailag ugyan rendben volt, a gesztusok szintjén azonban nem.

Kiemelték: az átadás során a hátsó kapuhoz kellett menniük, és nem Pintér, hanem a hierarchiában sokkal alacsonyabb szintet képviselő köznevelésért felelős helyettes államtitkár, Kisfaludy László András

titkárságvezetője vette át.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek