Arcpirító döntést hoztak a végrehajtók Schadl György sorsáról

Kiderült, mire számíthat a kilakoltatási maffia feje.

Meglepően érdektelen és unalmas napirendi pontokat tárgyalt a december 2-i ülésén a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK). A hvg.hu arról számolt be, hogy olyan kérdések kerültek például napirendre, mint a tagdíjemelés, az éves beszámoló elfogadása, vagy más jellegtelen hivatali ügyek.

Azonban a lap a közgyűlés egyik résztvevőjétől megtudta, szó sem esett arról, hogy a végrehajtói kar elnöke már 13 hónapja letartóztatásban van. A napokban pedig vádat is emelt az ügyészség Schadl György ellen.

Schadl a letartóztatása miatt ugyan elnöki „feladatait” jelenleg „papíron” ellátni képtelen, azonban a honlapon is elnökként szerepel, és semmi nem utal arra, hogy feladatát amúgy Lukács Tamás alelnök végzi, aki az elnök helyett a közgyűlést is összehívta.

A HVG információi szerint, az ülésen még csak fel sem merültek az egész kamarát átszövő korrupciós vádak, és a súlyos, Völner Pál egykori igazságügyi államtitkárt is érintő büntetőügy miatt letartóztatott elnök leváltása. Pedig a lap forrásai szerint tisztségéből kétharmados többséggel bármikor visszahívható az elnök vagy más tisztségviselő, ám

ilyen napirendi pontra a közgyűlésen nem érkezett javaslat, mindez szóba sem került.

Az egész kérdéskör mindössze érintőlegesen merült fel azzal, hogy Lukács Tamás alelnök mintegy mellékesen elmondta: a négytagú elnökség képes ellátni az elnöki teendőket, és egyelőre ez így marad a 4 év után, 2023 szeptemberében esedékes, teljes tisztújításig.

A közgyűléssel kapcsolatban a lap azt is megtudta, hogy a Hungexpo területén rendezett ülés meglehetősen hűvös hangulatú volt. Minden jelenlévő igyekezett gyorsan túljutni a közgyűlésen, a kétszáz körüli végrehajtó közül 122-en jelentek meg, azonban a korrupciós ügyről és az elnök tisztségével kapcsolatban

senki nem mert kérdést feltenni.

A kormányzat ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy Schadlt még nem váltották le. Ez pedig abból az LMP-s Keresztes László Lóránt képviselő kérdésére adott válaszból derült ki, amit a Völner posztjára kinevezett Répássy Róbert államtitkár adott.

„Meddig tartják még pozícióban a korrupt fővégrehajtót?”

— kérdezte az LMP-s politikus, amire Répássy úgy felelt:

„Sajnálattal értesültünk róla, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar 2022. december 2-án közgyűlést tartott, de az elnök visszahívása, vagy tisztújítás nem szerepelt a napirendjén”.

(hvg.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/12/19/hivatalos-igy-dontott-a-birosag-schadl-gyorgy-ugyeben-fellebbezesnek-nincs-helye

Valódi Hírek