Orbán Viktor végre megszólalt a vb-ről: Nem hiszed el, mit mondott a magyar válogatott lehetőségeiről a miniszterelnök

Esélyt latolgatott.

Orbán Viktor a katari világbajnokság döntőjének helyszínén adott interjút a Nemzeti Sportnak, amiven elmondta a véleményét a mostani vb-ről és a magyar válogatottról.

A miniszterelnök kiemelte, hogy a vita eldőlt, Lionel Messi a legnagyobb, méghozzá szó szerint a legkisebb fiúból lett a legnagyobb hős.

A tornát különlegesnek és rendhagyónak nevezte, ugyanis először rendeztek vb-t az arab világban, és a nyugati világnak először kellett megtanulnia más szabályok szerint viselkedni.

A kormányfő megjegyezte: a katariak a világbajnokságra költött pénzt bármi másra is elkölthették volna, „örüljünk, hogy a futballra költötték”.

A magyar válogatottról szólva jelezte: nem kétséges, hogy az ötvenes évek legjobb csapata a magyar válogatott volt, de Magyarország nincs ott a világbajnoki címmel rendelkező országok között. Most azért nem voltunk Katarban, mert nem tudtunk győzni, amikor kellett volna, fogalmazott. Viszont amit látott, az arra mutat,

hogy helytállhatott volna a magyar válogatott.

„De először jussunk ki, aztán majd meglátjuk”

— tette hozzá.

A miniszterelnök elmondta, hogy azon az úton vagyunk, hogy 2030-ra a régi fényében ragyoghat a magyar futball. Nem lesz olyan mély a keret, mint a braziloknak vagy a franciáknak, de a legjobb csapatunk bárkivel fel tudja venni a versenyt, odáig eljuthatunk.

Valódi Hírek