Páros lábbal szállt bele az árstopba Szijjártó Péter, nem hajlandó elfogadni azt

Kétszínűség a köbön.

Szijjártó Péter Facebook-videót töltött fel, amelyben az Európai Unió gázársapka-terveit kritizálta. A külgazdasági és külügyminiszter véleménye azért figyelemre méltó, mert

a kormánya vezette be

a nemrég megszüntetett benzinárstopot, illetve a még érvényben lévő élelmiszerár-korlátozásokat Magyarországon.

A tárcavezető azt állítja, hogy a gázársapkát magasabb szinten akarja meghatározni az Európai Bizottság, mint amennyi a piaci ár jelenleg. Hozzátette: ez szerinte azt üzeni a kereskedőknek, hogy az EU hajlandó többet fizetni a mostani árnál.

Azt mondta, a döntés ahhoz vezethet, hogy csökken majd a gáz mennyisége az európai piacon, mert a Gazprom arra utalt, hogy nem szállít energiát az ársapkát alkalmazóknak.

Amióta

a gázársapkával szerencsétlenkedik az Európai Unió,

inkább azzal kellet volna foglalkozni, hogyan növeljük az Európába irányuló földgáz mennyiségét, és hogyan fejlesszük az európai vezetékrendszert annak érdekében, hogy a beérkező nagyobb mennyiségű gázt szét lehessen osztani az európai országok között

— dorgálta az EU-t Szijjártó.

Ezután a miniszter leszögezte: a magyar kormány nem szavazza meg a gázársapkát, mert „generálisan” (értsd: alapvetően) rossz intézkedésnek tartja, amely „veszélyes” Európa számára.

Értelmes dolgokkal kell foglalkozni

— jelentette ki dühösen.

Valódi Hírek