Drámai a helyzet: Érdeklődés hiányában elmaradt a Jobbik kongresszusa

Jakab Péter megpuccsolása óta összeomlott a párt.

Szombaton tartották volna a Jobbik XXVII. kongresszusát, amely azonban érdeklődők hiányában elmaradt – erről Molnár Enikő, a Jobbik korábbi tagja, Jakab Péter volt kabinetfőnöke írt a kozösségi oldalán.

Molnár szerint drámai helyzetbe került a Jobbik: támogatottsága elolvadt, a tagság szétszéledt, a pártot csak néhány fizetett alkalmazott jelenti mostanra.

Molnár Enikő posztját változtatás nélkül idézzük:

A Jobbik XXVII. Kongresszusa érdeklődők hiányában elmarad. Ma lett volna…

Hiába küldték ki a meghívókat december 4-én. Mára már egy kongresszus összehívására sem képes a Jobbik azok után, hogy fideszes közreműködéssel megpuccsolták Jakab Pétert.

Úgy tűnik, nélküle már egy életképes kongresszust, sőt semmilyet nem tudnak tartani. Ugyanis nincs kinek. Kellemetlen. Olyannyira, hogy annak elmaradásáról hivatalos tájékoztatást nem is kapott az a csekély számú alapszervezet, amelyik még nem hagyta ott a pártot.

A kongresszus tehát elmarad, pedig biztos fontos lett volna. Legalábbis a kiküldött hivatalos meghívó szerint:

A Jobbik XXVII. Kongresszusának összehívása
A Jobbik Országos Elnöksége a Jobbik XXVII. Kongresszusának 2022. december 17-e (szombat), 10 órára való összehívásáról döntött az Alapszabály 97. § és 99. § alapján.
A pontos helyszín egy későbbi e-mailben kerül kiküldésre.
Regisztráció: 9:00 órától, kezdés 10 órakor.
A Kongresszus napirendje:
1) Szavazás a párt új Alapszabályáról

De mitől is fél annyira a Jobbik elnöksége, hogy a hivatalosan összehívott Kongresszust nem tartják meg?

Attól, hogy ország – világ előtt kiderül, a pártot már csak néhány fizetett alkalmazott jelenti. Az aktivisták elfogytak, támogatottság nincs, ami van, az pár százmillió, amit a vezetés még gyorsan felél.

Nem véletlenül tart Gyöngyösi Márton – aki nem ismerné, ő a Jobbik elnöke – több megyét összevonva már csak pár főnek „beszélgetéseket”, amiket Jobbik-tagoknak hirdet meg. Ennyien vannak.

Vége. A Jobbiknak mindenképp. A párt politikusai ellenben, Gyöngyösivel az élen még lehetnek nagykövetek. Persze csak ha elődeikhez, Volnerhez meg Bencsikhez hasonlóan jól szolgálják a Fideszt. Egyelőre jó úton haladnak a diplomata karrier felé.


.

Valódi Hírek