Leleplezték a Korrupcióellenes Munkacsoport „civil” alelnökét: Több szálon is kötődik a NER-hez

Ennyire független a szervezet.

Nemcsak az Integritás Hatóság keretében megalakult Korrupcióellenes Munkacsoport „civil” tagjává, hanem mindjárt a testület egyik alelnökévé is választották azt a Várady Szilviát, akiről már korábban is híresztelték, hogy ő az az ügyvédnő, akinek a lakcímére van bejelentve Várady Zoltán Zsolt NER-közeli üzletember.

Arra az Integritás Hatóság sajtóközleménye tért ki, hogy a közbeszerzési tanácsadó ügyvédnő a munkacsoport alelnöke lett. A Népszava nformációik szerint egyébként azért, mert a jelen lévő civilek közül senki sem vállalta ezt a szerepkört.

Ami Várady Zoltán Zsoltot illeti: ő a korábban Mészáros Lőrinc tulajdonolta, mára NER-szuperbankba olvasztott MKB egyik cégének, a Solus Capitalnek a befektetési igazgatója, a kecskeméti fideszes városvezetés vagyonkezelőjének a vezetője, illetve a MOL Zrt. vagyonkezelőjének az egyik vezetője is. Váradyt Zoltán Zsoltot 2016-ban ez utóbbi minőségében akarta a bosnyák ügyészség meghallgatni Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt a bosnyák Energopetrol privatizációja körüli

visszaélések gyanújával.

Az ügyvédnőt a Népszava korábban többször is levélben kereste meg, hogy valóban ő került-e a Korrupcióellenes Munkacsoportba, továbbá, nem érzi-e személyes érintettségei miatt összeférhetetlennek a pozícióját, ám nem reagált a kérdésekre, pedig a munkacsoportot épp az átláthatóság növelése és az uniós jogállamisági aggályok leszerelése érdekében hívták életre.

(via Népszava)

Valódi Hírek