Árnyékkormány: Orbánék nemlétező uniós pénzekből hitegetik béremeléssel a tanárokat!

A DK szerint a brutális orbáni infláció miatt januártól 45 százalékos pedagógusbér-emelésre van szükség.

Újabb fedezetlen ígérgetésbe kezdett a pedagógusok béremeléséről az Orbán-kormány nevében Rétvári Bence azután, hogy Brüsszelben Orbán megalázó vereséget szenvedett – közölte szerdán Barkóczi Balázs.

Az Árnyékkormány oktatási és kulturális minisztere felhívta a figyelmet: bár Magyarország az orbáni korrupció miatt bizonytalan ideig nem juthat hozzá az uniós pénzekhez, mintegy 5000 milliárd forinthoz, most éppen a még meg sem kapott uniós pénzekből ígérik, hogy 2025-re megemelik a tanárok fizetését.

Barkóczi kifejtette: az Árnyékkormány szerint az orbáni infláció és a megélhetési válság miatt nem várhat három évet a tanárok béremelése. Ezért a pedagógusok szakszervezeteivel egyetértésben az Árnyékkormány már jövő januártól 45 százalékkal emelné a tanárok fizetését. Csak így lehet megakadályozni a már most is forrongó közoktatás összeomlását, a pedagógusok tömeges pályaelhagyását.

Az Orbán-kormány azonban béremelés helyett továbbra is csak ígérget, így az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy megállítsa a közoktatás összeomlását – húzta alá Barkóczi Balázs.

Valódi Hírek