Botrány: Évek alatt több milliárdot költöttek el a projektre, mégse lett kész időben

Még várni kell.

2018 év végére ígérte a kormány a Magyar Államkincstár új családtámogatási és nyugdíjbiztosítási informatikai rendszerét, azonabn ez azóta sem készült el, pedig milliárdokat költöttek rá az évek alatt.

A fejlesztést az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) indította el még 2016-ban, a projekt költségét akkor valamivel több mint 10 milliárd forintra becsülték, amely teljes egészében az EU támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt célja egy új, korszerű, az ügyfelek igényeit kiszolgáló, az ügyintézők feladatellátását támogató integrált családtámogatási és nyugdíjbiztosítási szakigazgatási rendszer létrehozása volt.

Az új rendszer kidolgozására az akkori indoklás szerint többek között azért volt szükség, mert a közigazgatás szervezeti átalakítása folytán 2017 elején nagyságrendileg 35 ezer folyamatban levő követeléskezelési ügy, és 5 milliárd forint kintlévőség kezelése került az ONYF feladatkörébe, miközben hiányoztak hozzá az egységes nyilvántartási és ügyviteli rendszerek.

Az eredeti végdátum 2022 év vége lett volna, azonban most még fél évvel kitolták a határidőt. Időközben képbe került a Mészáros Lőrinc köreiből induló, kurzusbarát 4iG is, amelyről az idén derült ki, hogy az állammal közösen, 715 milliárd forintért megvásárolja a Vodafone-t.

Nem csak az időkereten változtattak, a projekt támogatási keretösszegét is megemelték 14,7 milliárd forintra.

(via nepszava.hu)

Valódi Hírek