Szijjártó Péter bejelentette: az Orbán-kormány hatalmas győzelmet aratott

A tárcavezető hangot adott örömének.

„A mi álláspontunk egyértelmű. Mi azért küzdöttünk az olajárplafon tárgyalása során, azért küzdöttünk az olajembargó tárgyalása során, hogy mi, magyarok ezen intézkedések alól kivételt kaphassunk” — mondta Szijjártó Péter külügyminiszter Pozsonyban hétfőn.

Hozzátette: egészen egyszerűen azért, mert jelenleg, hogyha az Oroszországból érkező kőolajat ki kellene iktatnunk a magyar energiaellátásból, akkor az ország kőolajellátása fizikailag ellehetetlenülne.

„És azt nagyon fontos megérteni, hogy mi, magyarok soha nem ideológiai és nem is politikai kérdésként tekintettünk az energiaellátás kérdésére”

— ismételte el sokadszorra Szijjártó.

„Számunkra az energiaellátás kérdése az egy fizikai kérdés. Ahhoz, hogy egy ország kőolajat tudjon vásárolni, ahhoz vezetékre van szükség – profánul csőre -, mégpedig akkorára, hogy azon annyi kőolajat lehessen venni, amennyi elég az ország működtetéséhez”

— tette hozzá.

„Na, most itt, Közép-Európában történelmileg ez az infrastruktúra úgy alakult ki, hogy ma

Magyarország kőolajellátása csak akkor lehetséges fizikailag, hogyha Oroszországból tudunk kőolajat venni”

— vélekedett.

„Ez nem ízlés kérdése, ez nem egy politikai állásfoglalás, ez a fizikai valóság, és azt mi nem akarjuk, hogy Magyarország energiaellátása veszélybe kerüljön, ezért küzdöttünk a kivételért és ezért örülünk annak, hogy ezt sikerült elérnünk”

— értékelt.

Videó:

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek