Megtorlás: Csúnyán ráfázott a kormányváltással viccelődő Ókovács Szilveszter

Már biztosan megbánta.

Az Operaház főigazgatói munkakörének betöltésére idén augusztusában kiírt pályázat eredménytelenül zárult. A vonatkozó jogszabálynak megfelelően az új pályázatot az eredménytelenné nyilvánítástól számított hatvan napon belül kell kiírni — írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye nyomán az MTI.

Ókovács Szilveszter főigazgatói megbízatása 2023. február 14-én lejár. Mandátumát megbízott főigazgatóként július 31-ig, de legfeljebb az új vezető kinevezéséig meghosszabbítja Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.

Mint írták, az új pályázat szempontjait meghatározza „a jövőben történő befektetés szemlélete, a jövőképek versenye”, illetve, hogy a pályázó mit tervez „az energetikai és finanszírozási feltételek, amelyek innovatív megoldások” területein.

Három jelölt pályázott eredetileg az Opera vezetésére: Ókovács jelenlegi igazgató mellett, Győriványi Ráth György karmester, aki korábban rövidebb ideig háromszor is betöltötte a fő-zeneigazgatói pozíciót, illetve Zoboki Gábor építész, aki viszont visszavonta pályázatát.

Az Index információja szerint Ókovács újra pályázik:

„Áttekintem a pályázati anyagomat, és azt a kért új szempontok alapján kiegészítem. A megkezdett munkát folytatni szeretném a következő öt évben a csapatommal együtt”

— írta Ókovács.

A portál szerint a kormány nem szeretné a 12 éve regnáló igazgatóval újabb öt évre megújítani a szerződését, két évre azonban kineveznék, ami viszont Ókovácsnak már kevésbé tetszik.

Az új igazgatót személyét november közepéig kellett volna megnevezni, azonban végül csak 30-án közölt részleteket a minisztérium.

Ókovács Szilveszter március 12-én, az Ybl-palota újranyitásakor azzal viccelődött Orbán Viktor jelenlétében, hogy

„tizenkét év sok idő, azután mindenkinek mennie kell”.

(magyarnarancs.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/03/17/videon-orban-arca-amikor-az-operahaz-igazgatoja-veletlenul-a-kormanyvaltassal-viccelodott-a-nyitogalan

Valódi Hírek