DK: Orbán Viktor miatt függesztették fel a 3000 milliárdnyi uniós forrást! (+videó)

Rónai Sándor szerint a magyar miniszterelnök most mérte a legnagyobb csapást Magyarországra.

„Az Európai Bizottság a mai napon javaslatot tett hazánk uniós forrásaival kapcsolatban. A Bizottság azt javasolta, hogy Magyarország uniós forrásainak egy jelentős részét függesszék fel, a helyreállítási alapból pedig még ne érkezhessen pénz, amíg az Orbán-kormány nem felel meg egy sor szigorú feltételnek és követelménynek.”

— kezdte Rónai Sándor, a DK EP-képviselője szerdai videóját, miután kiderült: az EU felfüggeszti a Magyarországnak járó 3000 milliárdnyi támogatást.

Kijelentette: ez azt jelenti, hogy Orbánék annyit loptak az elmúlt 12 évben, hogy az ország el fogja veszíteni uniós forrásainak jelentős részét.

„A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor ma az elmúlt 12 év legnagyobb vereségét szenvedte el, és most mérte a legnagyobb csapást is Magyarországra.”

— mondta.

Rónai Sándor szerint ezzel Orbán Viktor kétszeresen is meglopta a magyarokat, egyszer, amikor ellopta a pénzeket, és most, amikor miatta nem érkeznek új pénzek.

„Ahogy Orbán Viktor az oka a gyenge forintnak, az orbáni inflációnak, és a megélhetési válságnak, úgy Orbán Viktor az oka az uniós pénzek felfüggesztésének is.”

— jelentette ki az EP-képviselő.

Videó:

Valódi Hírek