Orbánék elintézték: olcsóbb ebédelni egy belvárosi luxusszállodában, mint a karácsonyi vásáron

Itt tartunk.

A főváros V. kerületének ellenzéki frakcióvezetője Facebook-bejegyzésben számolt be róla, hogy a Vörösmarty téri, a kerületi fideszes vezetésnek átjátszott karácsonyi vásárban drágább enni, mint a belváros legdrágább szállodái között számontartott Kempinski Hotel Corvinusban.

Kovács Alex Gábor részletes kimutatást készített az árak közti különbségekről. A frakcióvezető bejegyzését változtatás nélkül idézzük alább:

HOL OLCSÓBB ENNI? A VÖRÖSMARTY TÉRI KARÁCSONYI VÁSÁRBAN, VAGY EGY ÖTCSILLAGOS BELVÁROSI LUXUSHOTEL ÉTTERMÉBEN?

👉 Múltkori iratbetekintésem eredményeként kiderítettem, hogy 120 milliós kedvezményt adott az V. kerület fideszes polgármestere a karácsonyi vásárokat szervező cégnek a közterület-használati díjból. Ennyi pénztől tehát már biztosan elesnek a belvárosiak. Vajon a szervező cég ezt a kedvezményt megjeleníti a vásár áraiban? Olcsóbb lett ettől bármi is? Röviden: NEM.

👉 Így tehát a Vörösmarty téri

extrém árakról nem az árusító vállalkozók tehetnek:

ők csak megpróbálják kitermelni a szervező cég által kiszabott bérleti díjat, a borsos energiaköltségeket és minden egyebet, amit a szerződésük tartalmazhat.

👉 Összehasonlítottuk a vásár árait egy ötcsillagos belvárosi luxushotel éttermének áraival – és

az eredmény igen meglepő.

Nézzük a példákat: 👇

📍 A vásárban a grillezett csirkemell 4500 forintba kerül, a köret további 2500 forint. A luxushotel éttermében a rántott csirke sültburgonyával 4280 forintot kóstál.

📍 A libamájért 8000 forintot kérnek a Vörösmarty téren, a köret ezúttal is további 2500 forint. Az ötcsillagos szállodai étteremben a grillezett libamáj lecsókrémmel, debreceni chips-szel, macaire burgonyával 6480 forintért kerül a vendégek asztalára.

📍 Aki marhapörköltre vágyik, az a vásárban 6000 forintért megkaphatja (kenyérrel együtt), a luxushotel éttermében a tradicionális magyar paprikás 5480 forintos árral szerepel az étlapon.

📍 A grillezett lazac kedvelői 6500 forintért juthatnak hozzá kedvenc csemegéjükhöz a vásárban, további 2500 forintért köretet is választhatnak hozzá. Ha az ötcsillagos szálloda éttermében ennénk grillezett lazacot pirospaprikás majonézzel, spárgával, pácolt retekkel, pirított újburgonyával, akkor 6580 forintot kellene fizetnünk.

📍 A gulyásleves 3500 forintért kerül a tányérba a Vörösmarty téren (az ár a kenyeret is tartalmazza), a luxushotel éttermében a gulyáslevest csipetkével 3280 forintért fogyaszthatnánk.

📍 A köretek a vásárban – mint azt már írtuk – 2500 forintba kerülnek, az ötcsillagos szálloda éttermében a legdrágább köret (szarvasgombás burgonyapüré) 2480 forint.

👉 További „érdekességek” a Vörösmarty téri vásárból: 👇

📍 Egy darab flódni 1900 forint, egy darab zserbó 1800 forint, egy darab rétes szintén 1800 forint, a kürtős kalács 2200 forintnál kezdődik. Néhány percnyi sétára, az Október 6. utcában harmadáron lehet rétest venni.

📍 A sajtos-tejfölös lángos 2800 forint, de látni 3200 forintért is. Persze meg lehet enni azt a lángost üresen is – akkor “csak” 2000 forint.

👉 Nem csoda, ha az ételért-italért sorban állók között magyar szót ritkán hallani (ámbár annak is fültanúi voltunk, hogy ezeket az árakat már a turisták is sokallták).

👉 A belvárosiak tehát Európa legnagyobb ütemű élelmiszerár-emelkedése és az évtizedes rekordokat döntögető infláció mellé

megkapták a 120 milliós mínuszt és az extrém drága karácsonyi vásárt is.

Ezt intézte nekik a fideszes polgármester.

(Kovács Alex Gábor/Facebook)

(Képünkön Szentgyörgyvölgyi Péter, a kerület fideszes polgármestere látható)

Valódi Hírek