Botrány: kitiltottak egy ellenzéki politikust egy gyöngyösi szórakozóhelyről

Azt is elmondta, miért.

Facebook-videóban jelentkezett be Gyöngyösről Lőcsei Lajos ellenzéki politikus, aki elmondta, számtalan jelzést kapott helyi fiataloktól, hogy nem engedik be őket egy Blue Box nevű szórakozóhelyre.

A momentumos képviselő elmondta: jól szituált fiatalokról van szó, akik közül többeket személyesen ismer. Mindemellett megjegyezte: „barnább a bőrük„, tehát

romákról van szó.

Elmondta, hogy az őt tájékoztatók úgy érzik, cigányságuk miatt nem engedik be őket a szórakozóhelyre. Lőcsei saját szemével akart meggyőződni a diszkriminációról, így ő is elment a diszkóba.

A politikus kifejtette, hogy egy barátját és a feleségét is magával vitte, őket maga elé engedte. Ezt követően azt tapasztalta, hogy

míg a barátját és a párját beengedték, ő nem mehetett be a szórakozóhelyre.

A biztonsági őr állítása szerint Lőcsei Lajos azért nem mehetett be, mert már „a múlt héten is balhé volt vele”. A képviselő azonban megcáfolta őt, azonban a kidobóember tovább erősködött, hogy ő bizony emlékszik rá.

A politikus szerint ez az eset jól példázza, milyen hátrányok érik a bőrszínük miatt a más etnikumhoz tartozó magyarokat, akik nem adtak okot a kiközösítésre. A képviselő arra kérte a hasonló helyzetben lévő fiatalokat, hogy továbbra is keressék őt hasonló ügyekben.

Bejelentette:

ombudsmanhoz fordul,

hogy vizsgálja ki a Blue Boxban történteket.

Lőcsei Lajos videóját alább lehet megnézni:

(Lőcsei Lajos/Facebook)

Valódi Hírek