Agyad eldobod: A székesfehérvári püspök a keresztényi szeretet nevében felmondta a Fidesz-propagandát

Már korábban is voltak érdekes húzásai.

„Az egyháznak világos a háborút elítélő tanítása. Nagyon is sokat imádkozunk azért, hogy legyen békesség. Nem értek egyet azokkal, akik azzal foglalkoznak, hogy ki kezdte. A verekedő gyerekeknél sem azt kell nézni, hogy ki adta az első pofont. A lényeg az, hogy nem szabad verekedni”

– mondta Spányi Antal székesfehérvári katolikus püspök az ukrajnai háborúról a Népszavának. Spányi korábban arról híresült el, hogy a koronavírus-járvány idején kitüntette Müller Cecíliát, majd idén áprilisban nyíltan támogatta a bicskei fideszes jelöltet.

Arra a megjegyzésre, hogy egyértelműen Oroszország kezdte a háborút, azt mondta,

„most ez mellékes”.

„Békét kell teremteni, különben az egész világ tönkremegy. Egyre nagyobb a rettegés mindenkiben. A mi egyházmegyénk intézményeiben is laknak ukrán menekültek, mindenféle segítséget viszünk, pénzt küldünk.

De az, hogy fegyvereket adunk Ukrajnának, és ezzel próbáljuk a háborút még tovább fenntartani, szerintem nem jó dolog.”

A Népszava erre felvetette, hogy ha Ukrajna nem kapna fegyvereket, azonnal győzne az agresszor. Spányi szerint

„a béke vagy a háború a kérdés. A békesség mindennél többet ér. A Szentatya is azt kéri, hogy üljenek le és tárgyaljanak. Borzasztó dolog, ami Ukrajnában történik, ezt el lehetett volna kerülni. Mindkét oldal óriási veszteségeket elszenvedve pusztítja a másikat, miközben súlyos válság felé sodródik a világ”.

Valódi Hírek