DK: Megszavazzuk az EP orbáni korrupciót megakadályozó határozatát!

Molnár Csaba szerint hazafiként ez a kötelességük.

Az Orbán-kormány 12 év lopás után, soha nem látott bajban van. Az EU pénze nélkül a magyar gazdaság az összeomlás szélére kerül, ezért Orbán Viktor mindent elkövet, hogy megszerezze az uniós támogatásokat — hívta fel a figyelmet Dr. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, EP-képviselője, csütörtökön.

Hozzátette: ehhez azt kellene bizonyítania, hogy véget ért az a kormányzati korrupció, amit 12 éve látunk, és hogy Magyarország majd újra jogállam lesz. A magyar miniszterelnök erre a célra látszatintézkedések egész sorát vezeti be, melyek a jogállamot ugyan nem, de a jogállam látszatát talán megteremthetik az Európai Bizottság szemében, legalább is Orbán Viktor reményei szerint.

„Nem véletlen, hogy ezekre az intézkedésekre és törvénymódosításokra a Demokratikus Koalíció képviselői nemmel szavaztak a magyar országgyűlésben,

mert ez mind csak üres szemfényvesztés”

— hangsúlyozta a politikus.

Molnár Csaba közölte: Orbán Viktor 12 év lopás után most azt bizonygatja Európának, hogy ő egy független hatóságot állít majd fel a korrupció kiszűrésére; hogy majd lehet pereket indítani a rendszerszintű lopások miatt; hogy majd más lesz a közbeszerzések rendszere.

„Mintha egy csapat hiéna azt bizonygatná, hogy ugyan már, felfalták a fél Szavannát, de holnaptól ők bizony vegetáriánusok”

— mondta a politikus, hangsúlyozva: ez porhintés, ez csak az Európai Bizottság átverését szolgálja.

Molnár Csaba elmondta: világosan látszik, hogy ezek sem a korrupciót nem akadályozzák meg, sem a jogállamot nem állítják helyre.

Hozzátette: ez nem is lehetséges, hiszen korrupció nélkül az Orbán-rendszer nem létezhet, mert annak pont az a lényege, az az alapja, az tartja mozgásban.

A politikus rámutatott: ha Orbán Viktor tényleg azt akarná, hogy az uniós pénzek ne csak az oligarcháinál és a családtagjainál landoljanak, akkor csatlakoztatná Magyarországot az Európai Ügyészséghez.

„Erről persze most szó sincs, Orbán Viktor nem akar Európai Ügyészséget, a magyar miniszterelnök valójában ott akarja folytatni a lopást, ahol korábban abbahagyta, erre irányulnak a látszatintézkedései”

— fejtette ki Molnár Csaba, majd hozzátette:

láthatóan a magyar kormány erőfeszítései hatástalanok az Európai Parlamentben.

Molnár Csaba elmondta, az EP-képviselőket nem tudják átverni, ezért is fogad el az Európai Parlament egy olyan határozatot, amelyben világosan benne lesz a valóság: hogy Orbán rendszere nem jogállam, hogy a rendszer lényege a korrupció.

„A Demokratikus Koalíció EP-képviselői megszavazzák az Európai Parlament határozatát, mert ez a kötelességük. Hazafiként, a magyar emberek érdekeit védő népképviselőkként ez a dolgunk, mert Orbán Viktor nem a jogállamot állítja vissza, hanem a jogállam látszatát szeretné megteremteni, hogy folytathassa a lopást.

Ebben ránk ne számítson. Senki sem lophatja el a magyarok pénzét, Orbán Viktor sem”

— hangsúlyozta Molnár Csaba.

Frissítés:

Megírtuk, hogy csütörtökön elsöprő többséggel szavazták meg az Európai Parlament határozatát, amely megakadályozza az orbáni korrupciót. A döntésről Dobrev Klára, az Árnyékkormány vezetője számolt be.

A DK EP-képviselője csütörtökön fél 1-kor azt írta:

„Győzelem a magyaroknak!

Néhány perce hatalmas többséggel fogadtuk el azt az európai parlamenti határozatot, amely megakadályozza az orbáni korrupciót. Ami óriási pofon Orbánnak, győzelem a magyaroknak, mert

sikerült megvédeni a magyaroknak járó uniós forrásokat.

Soha nem fogunk asszisztálni ahhoz, hogy az uniós pénzekből továbbra is Orbán oligarchái gazdagodjanak a magyarok kárára.

Szerintünk csak az a garancia arra, hogy az uniós pénzeket valóban a magyar emberek, önkormányzatok, vállalkozások kapják meg, ha csatlakozunk az Európai Ügyészséghez”.

Videó:

.

Valódi Hírek