Ellenzéki siker: Niedermüller visszaszerezte azt, amit a Fidesz hitvány módon elherdált

A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.

Még 2003-ban akart túladni az akkori erzsébetvárosi önkormányzat a 20 milliárd forintot érő Király utca 25., 27., 29. szám alatti épületeken. Mint ismert, meg is állapodtak egy céggel, de a kerület később visszalépett az eladástól.

Nemsokkal az önkormányzati választás előtt 2019-ben az előző fideszes vezetés valamilyen oknál fogva elővette a fiókból a korábbi, meg nem valósult szerződést. Módosítottak rajta, megállapodtak ugyanazzal a céggel, amely már 2003-ban meg akarta venni az épületeket.

A megállapodás azonban egyáltalán nem szolgálta Erzsébetváros érdekeit:

  • A fideszes önkormányzat versenyeztetés nélkül, áron alul akarta átjátszani a nagy értékű épületeket.
  • Az akkori képviselő-testület csak pár órával a döntés előtt kapta meg a szerződéstervezetet, amit a vevő ügyvédei írtak meg, a polgármesteri hivatal munkatársai nem is látták a tervezetet.
  • Olyan feltételeket írtak a szerződésbe, amelyek alapján szinte bármi miatt kötbért igényelhetett a vevő.

A megállapodás csak a vevőnek kedvezett, mégis megszavazták.

De még se voltak annyira büszkék rá, ugyanis az önkormányzati választás utáni, hivatali átadás-átvétel során eltitkolták az új polgármester, Niedermüller Péter, elől.

„2020 őszén a vevő egyszer csak érvényesíteni kívánta a kötbért, 9,7 milliárd forintról beszélünk. Plusz azonnal végrehajtók segítségével 400 millió forintot leemeltek az önkormányzat számlájáról”

– mondta a kerületi vezető.

Hozzátéve:

Gulyás Gergely miniszternek sikerült egy olyan engedélyt adni rekordidő alatt, 4 nap alatt, a nyilvánvalóan a Fidesz által támogatott cégnek. A bíróság kimondta, hogy ez törvénysértő volt. Gulyásnak bírósági ítélete van arról, hogy jogsértő határozatokat ad ki”.

2022 novemberben azonban Niedermüllerék elérték, hogy a 2019 nyarán kötött szerződést megsemmisítsék. Hosszas pereskedés, és bírósági huzavona után az épületegyüttes visszakerül az önkormányzat tulajdonába. A 400 milliós zárolt összeget és a perköltséget is visszakapja a kerület.

Valódi Hírek