Szijjártó rárontott az EU-ra, mert senki nem azt teszi, amit ő mond

Mindjárt megsajnáljuk.

Szijjártó Péter arról tárgyalt péntek délután az ENSZ ipari fejlesztéssel foglalkozó bizottságának főigazgatójával, hogy az orosz-ukrán háborúnak milyen gazdasági hatást fejtenek ki Európára és a világra. Ennek kapcsán azt mondta: ha Európa körül konfliktusok alakul ki, akkor mindig „migrációs hullámok” alakulnak ki.

Szerinte „jól érezzük a saját bőrünkön„, hogy keletről 1 millió menekült érkezett, délről pedig „folyamatosan védekeznünk kell”, és állítása szerint már több mint 250 ezer bevándorlót kellett feltartóztatni.

A kormányzati papagájkommandó állításait elismételte, miszerint „a béke” hozhatná el egyedül a biztonságot. Elmondása szerint az a helyes bevándorlási politika, ha a fejlesztéseket azokba az országokba viszik, amelyeket kénytelenek elhagyni az emberek.

A Nemzetközi Migrációs Politikai Központ igazgatójával, a volt osztrák alkancellárral, Michael Spindeleggerrel tárgyal ma este, és ennek kapcsán úgy látja: nehéz „racionális megbeszélést” folytatni a témában. Ennek ellenére azt mondta: ebben az intézményben lehet „észszerűen” beszélni a bevándorlásról.

A külgazdasági és külügyminiszter felszólította az EU-t, „hagyja abba a migrációpárti politikáját”, amiért szerinte sokan életüket kockáztatva hagyják el a hazájukat. Szerinte civileknek álcázott „embercsempész bandák” próbálják meg zsarolni az EU-s országokat, hogy fogadjanak be menekülteket.

Azt szeretné, ha visszatérnének a tagállamok a nemzetközi joghoz, ami azt mondja ki, hogy az első biztonságos országban tartózkodhatnak ideiglenesen a menekültek, a továbbutazásról azonban nincs szó a törvényekben.

{M}i, magyarok elég határozottan csináljuk ezt

— jelentette ki arra utalva, hogy nem engednek be „illegális migránsokat” (kivéve például az országában körözött bűnözőt, Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnököt és a letelepedési kötvényekkel bejuttatott bevándorlókat és még sorolhatnánk).

Brüsszel ezzel ellentétes mozgásokat hajt végre még mindig

— vélekedett Szijjártó.

Ezt követően elismételte a kormányzati mantrát, miszerint „a brüsszeli szankciók jobban fájnak nekünk, európaiaknak, mint az oroszoknak„, és Szijjártóék ebből szeretnének kimaradni. Ezt elmondása szerint beruházásösztönzéssel érnék el.

Azt mondta: Magyarországon Európa negyedik legnagyobb beruházási környezete található, hozzátéve, hogy „az osztrák cégek vonzónak tartják a magyar beruházási környezetet”.

Kijelentette: a válság sem indok arra, hogy bizonyos elveket feladjanak, így „a teljes foglalkoztatottság és

Európa legalacsonyabb adóival működő adórendszere” (!)

fennmaradjon hazánkban. Ez utóbbi kijelentésénél még ő is majdnem elnevette magát…

Szijjártó Péter interjúja alább megnézhető:

(Szijjártó Péter/Facebook)

Valódi Hírek