„Minden szava hazugság!” — keményen kiosztotta a neves magyar filmrendező Orbán kedvenc igazgatóját

Kapott rendesen.

Éles hangvételű írásban kritizálja Janisch Attila az „alapítványi” (kormányzati) tulajdonú Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumát irányító Vidnyánszky Attilát — aki egyben a Nemzeti Színház igazgatója is — és vezetési stílusát.

A neves magyar filmrendező szerint Vidnyánszkyék annyira félnek az általuk megszállt színiegyetem hallgatói közösségétől, hogy folyamatosan és indokolatlanul gáncsolják a régi közösségből még az egyetemen maradt hallgatókat és oktatókat.

Janisch már korábban cáfolta Koltai Lajos állíításait, amelyeket Veiszer Alinda műsorában mondott. A Kossuth-díjas operatőr akkor azt állította: az SZFE korábbi tanárai „érdemtelenül” jutottak katedrához.

Vidnyánszkyról a filmrendező most azt írta: korábban figyelemre méltóan tehetséges színházi rendezőnek tartotta, később azonban filmrendezőként tehetségtelennek bizonyult. Leírta: Vidnyánszkynak nem ír nyílt levelet, mert nem tartja méltónak rá, ugyanis szerinte

naponta bizonyítja morális romlását és gátlástlanságát.

Ez az ember hazudik.

Az autonóm SZFE működéséről és hallgatóiról közölt minden szava hazugság”

— jelentette ki Vidnyánszkyról Janisch Attila.

Arról is írt: a rendező állításai önleleplező hazugságok voltak. Hozzátette: ráadásul Vidnyánszky Attila az állításait semmivel nem tudta igazolni.

(magyarnarancs.hu nyomán)

Valódi Hírek