Kiderült: Ők lehetnek a kormányzati átalakulások nagy nyertesei

Jól fognak járni.

Az elmúlt napokban sok változás történt a magyar kormányban, hétfőn hivatalosan is bejelentették, hogy Palkovics László távozik a Technológiai és Ipari minisztérium éléről, ezzel együtt pedig maga a minisztérium is megszűnik.

Palkovics távozása után Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár is bejelentette lemondását, majd Tarlós Istvánról is kiderült, hogy otthagyja a MÁV igazgatóságát.

Tarlós lemondását családi okokkal magyarázta, azonban nehéz nem arra gondolni, hogy köze lehet Lázár János térnyeréséhez.

A TIM megszűnésével ugyanis Lázár János minisztériumához kerül a közlekedés, Tarlós és Lázár viszonya pedig egyáltalán nem nevezhető felhőtlennek.

Lázár János egy interjúban mondta el, hogy szerinte nem is Tarlós fejlesztette főpolgármestersége idején Budapestet, hanem a kormány.

“Úgy tűnik, hogy János megint nekiállt vagdalkozni, amire mindig hajlamos volt, és Budapestet soha nem szerette”

— reagált akkor a volt főpolgármester a miniszter szavaira.

Valószínűleg Vitézy is a budapesti munkája miatt került Lázár kereszttüzébe, a miniszter egyik első lépése ugyanis az volt, hogy megszüntesse Budapest Fejlesztési Központot.

Lázár döntéseiből arra lehet következtetni, hogy tényleg a vidéket szeretné a közlekedési fejlesztések középpontjába helyezni Budapest helyett. Ehhez pedig látszólag szabad kezet is kapott Orbán Viktortól.

Lázár térnyerésével pedig az ő emberei fognak nagyot kaszálni, természetesen a miniszter mellett.

(via nepszava.hu)

 

Valódi Hírek