Ennyire high-tech Orbán országa: Nevetséges idő elteltével lehet online is kitölteni a konzultációt

Problémákba ütközött a kormányzat.

Orbán Viktor október elején, Berlinben örvendeztette meg publikumát azzal a kijelentésével, hogy Magyarország a világ 5. leginkább high-tech országa, aminek után el is indult az újabb nemzeti konzultáció, az Orbán által egyébként minden alkalommal megszavazott brüsszeli szankciók ellen.

Magyarország Kormánya október 14-én arról számolt be Facebook-oldalán, hogy elkezdték postán kiküldeni a konzultációs íveket, ugyanakkor az online kitöltés lehetőségére egészen sokat kellett várni, ugyanis csupán egy hónappal később, november 15-én jelentette be Dömötör Csaba államtitkár, hogy végre megnyílt a lehetőség az ívek online kitöltése előtt is, azóta pedig már Orbán is közölte: immár az interneten is elérhető a konzultáció.

Ugyanakkor nem teljesen egyértelmű, hogy miért tartott ennyi ideig mindez. A 444.hu megjegyezte, hogy nem tudatosan csúsztatták el az online kitöltés kezdetét, ugyanis hétfőn egy konzultációs lakossági fórumon Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő arról beszélt, hogy nagyon reméli, hamarosan indul az online konzultáció is, de ő már nem akar ezzel kapcsolatban semmit sem ígérni.

Mi is megírtuk, hogy a korábbi konzultációkat is rengeteg kritika érte, nemcsak a sokszor teljesen nyíltan csúsztató és sugalmazó kérdésfeltevések miatt, hanem azért is, mert egy számítógépről lehetőség volt több alkalommal is kitölteni az íveket, ezért finoman szólva is kétségesek a kormány által közölt részvételi adatok.

(444.hu)

Valódi Hírek