Durvulnak az oroszok: Itt az újabb brutális offenzíva Ukrajna ellen (+videó)

Rakétagyárat és gázlétesítményeket lőnek az oroszok.

Ukrán tisztviselők beszámolói szerint Oroszország csütörtökön újabb rakétacsapásokat mért a kritikus ukrajnai infrastruktúrára, gázkitermelő létesítményekre, illetve egy nagy rakétagyárra is — írta a Reuters.

„Ma reggel Oroszország újabb rakétatüzet indított Ukrajna kritikus infrastruktúrája ellen”

— közölte Oleg Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője.

Ukrajna több pontján is légiriadót rendeltek el, a helyszíni beszámolók alapján több helyen robbanásokkal járt a csütörtöki rakétatámadás.

A célpontok között szerepelt Odessza, Kijev és Dnyipro nagyvárosok is.

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök jelentése szerint a Dnyiproban található Pivdenmash rakétagyárat is találat érte.

„Rakéták repülnek most Kijev felett. Most a gáztermelő létesítményeinket bombázzák, bombázzák Dnyipro városát és a Pivdenmash vállalatot”

— közölte az ukrán miniszterelnök egy konferencián, azt azonban nem árulta el, hogy melyik gázkitermelő létesítményekre utalt.

Az ukrán hatóságok beszámolói szerint, két ember meghalt a délkeleti Zaporizzsja régióban, hárman megsebesültek Harkivban és Odesszában.

Oroszország kedden a háború legnagyobb rakétatámadásával válaszolt Ukrajna 10 pontos béketervére. A kedden mért csapások egyik súlyos következménye volt a lengyelországi rakéta-szerencsétlenség, ahol egy, vagy több ukrán légvédelmi elfogórakéta darabjai csapódtak egy lengyel faluba, melynek következtében két ember életét vesztette.

„Vlagyimir Putyin orosz elnök emberek millióitól akarja megvonni az áramot és a fűtést a hidegben”

— hívta fel a figyelmet az ukrán külügyminisztérium csütörtökön.

A tárca felszólította Kijev szövetségeseit, hogy küldjenek több lég- és rakétavédelmi rendszert Ukrajnának, hogy el lehessen kerülni ezt a katasztrófát.

„A késlekedés emberéletekbe kerül”

— hangsúlyozta a kijevi külügyminisztérium.

Videó:

(MTI / portfolio.hu)

Valódi Hírek