Árnyékkormány: Megmutattuk a megoldást, de a Fidesz az önkormányzatok bedöntésére szavazott

Konkrét javaslatokat tettek le az asztalra.

Dr. Dávid Ferenc, gazdasági árnyékminiszter, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának alelnöke, kedden kiadott közleményében arról számolt be, hogy az Árnyékkormány megmutatta a megoldást, de a Fidesz az Országgyűlés Gazdasági Bizottságában is a rezsiemelésre és az önkormányzatok bedöntésére szavazott.

A politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy az Árnyékkormány ígéreteinek eleget téve, benyújtotta a Parlament számára válságkezelő javaslatait, ám ezeket a Fidesz az Országgyűlés Gazdasági Bizottságában mind leszavazta. Dávid Ferenc hangsúlyozta: az Árnyékkormány tehát megmutatta a megoldást,

de a Fidesz a rezsiemelésre és az önkormányzatok bedöntésére szavazott.

Dávid Ferenc közleményét változtatások nélkül alább idézzük:

„Az Árnyékkormány eleget tett ígéretének és benyújtotta a Parlamentnek a válságkezelő javaslatait.

Egyértelművé tettük, hogy meg kell védeni a kormányzati rezsiemelés következményeitől a magyar önkormányzatokat: ehhez számukra is biztosítani kell a hatósági áras rezsit és az üzemanyagot, el kell engedni a 2023-as évre vonatkozó »szolidaritási hozzájárulásnak« nevezett kormányzati megszorítást, valamint 2023-tól vissza kell adni számukra a járvány alatt elvett, gépjárműadóból származó bevételüket.

Ahogy egyértelművé tettük azt is, hogy az orosz gázfüggőségből csak a megújuló energiák jelenthetnek kiutat, támogatni kell a szél- és napenergia terjedését; egyszerűsíteni kell az engedélyeztetést, el kell törölni a napelemek termékdíját és 0%-ra csökkenteni az áfájukat, valamint lakásfelújítási programmal kell segíteni a háztartásokat, hogy csökkenjen a rezsijük.

A Fidesz az Országgyűlés Gazdasági Bizottságában ezt mind leszavazta.

Az Árnyékkormány tehát megmutatta a megoldást, de a Fidesz a rezsiemelésre és az önkormányzatok bedöntésére szavazott. Ez csak megerősíti, hogy amíg marad az Orbán-kormány, addig marad a válság is. Mi felkészültünk a kormányzásra, mert csak mi fogjuk tudni kivezetni Magyarországot abból a válságból, amibe Orbán Viktor taszította.

Dr. Dávid Ferenc

Gazdasági árnyékminiszter, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának alelnöke”.

(dkp.hu)

Valódi Hírek