Videóval: Kormányellenes rappel üzent Orbánéknak a volt fideszes polgármester, mert nem kap pénzt a faluja

Ilyet még nem láttunk.

Orbán Viktort és kormányát keményen bíráló saját dalt közölt Facebookon Drávaszerdahely polgármestere, miután faluja sorozatban veszítette el támogatási pályázatait, aminek következtében, arra a kényszerű döntésre jutott, hogy be kell zárnia a község kisboltját.

Alpár György 2006 óta vezeti a települést, a polgármester először függetlenként, majd 2010-ben – érdekes módon – a Fidesz jelöltjeként nyert, azt követően viszont kritikussá vált az Orbán-kormánnyal szemben, kétszer is újra függetlenként indult és győzött a 180 fős, dél-baranyai falu választásán. Alpár György a Facebook-oldalán az elmúlt hónapokban keményen bírálta az Orbán-kormányt, amit vasárnap tovább fokozott egy klippel, amelynek előadója is ő maga — számolt be róla a Népszava.

A polgármester eddig a mulatós műfajban alkotott, ez a saját szerzeményű dal viszont egészen más, hiszen Alpár rapperként politikai üzeneteket közvetít.

Néhány szöveges részletet a teljesség igénye nélkül mi is idézünk a dalból:

„Fideszes rádiónézők üdvözletem! Fájnak már kicsit a sárga csekkek? Mondjátok, mikor ébredtek, ha áztok, fáztok éheztek?

Most még szent ember nektek a Döbrögi, de már csak, aki agymosott, az nem köpködi…

Migráns, ördög, Brüsszel, sátán, mindenki szembejön az autópályán.

Tanári bérek helyett propaganda, milliárdokból szól a mantra: hogy megvédjük a családokat, ha kevés a pénzed, keress sokat!…”.

A lap megkérdezte Alpár Györgyöt, nem tart-e attól, hogy faluja lesz a kárvallottja a dalnak. Ő azt mondta, Drávaszerdahely az utóbbi időben sorra bukja el pályázatait. Így nem kaptak pénzt útaszfaltozásra, eszközbeszerzésre és falubuszra. Részben ezek voltak az utolsó cseppek, melyek az idézett klip megalkotására sarkallták.

A polgármestert az bosszantotta fel különösen, ahogy a kormány intézte a kisfalvak boltnyitására indított pályázatot. Alpár elmondta, hogy két és fél éve ő keresett meg fideszes politikusokat, hogy emeljenek szót egy olyan programért, ami bolt nélkül maradt aprófalvakat újra bolthoz juttatja. 2021-ben a Magyar Falu Program keretében létre is jött egy támogatási rendszer a kisboltok nyitására. A program célja a helyi gazdaság fellendítése, a kisfalvak népességmegtartó erejének növelése volt. Alpár szerint a megvalósítás nem ebbe az irányba megy.

Videó:

(Alpár György/Facebook)

Valódi Hírek