Rendkívüli: Letartóztatásban marad a sikkasztási botrányba belebukott volt fideszes polgármester

A nyomozás tovább folytatódik.

Február elején tartóztatták le Újszenitván volt fideszes polgármesterét, miután a NAV is razziázott a helyi polgármesteri hivatalban. Az akció során letartóztatták Putnik Lázár polgármestert, a kivitelező cég vezetőjét és egy önkormányzati pályázatírót. Letartóztatásukat júniusban egyszer már meghosszabbították, aminek hatálya most járt le — írta a hvg.hu.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség ismét indítványozta letartóztatásuk meghosszabbítását, erről szerdán döntött a Kecskeméti Járásbíróság. A polgármesternek 2023. február 9-ig kell rács mögött maradnia. A településen már a februári letartóztatása után feloszlatta magát a testület, júliusban pedig új polgármestert választottak, aki korábban szintén fideszes volt.

Nyáron a Fidesz nem Bodó Imrét támogatta, így gyakorlatilag két fideszes küzdött meg egymással a polgármesteri székért, végül a kormánypárt bizalmát elvesztő, ám magát fideszesnek tartó Bodó lett a nyertes. Az augusztusi váltás után a jegyző is távozott az önkormányzattól, a lap információi szerint az új településvezetők más önkormányzati cégeknél is változásokat terveznek.

Putnik Lázárt és két társát azzal gyanúsítja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség, hogy a munkásszálló építését túlárazták, a beruházásból megmaradt pénzt a gyanúsítottak maguk között szétosztották. Az ügyészség gyanúja szerint

a polgármester a 70 millió forintos részéből saját vendégházakat építtetett.

A beruházásra nemzeti forrásból 222 millió forintot nyert Újszentiváni önkormányzata, a polgármester arról tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalt, hogy 374 millió forintból építik meg a munkásszállót, a különbözetet a település kiegészíti.

Az ügyészség szerint viszont 113 millió forint megmaradt az építkezésből, ebből a vádhatóság szerint 70 milliót utalt magának a polgármester, 10 milliót egy szociális szövetkezetnek adott,

33 millió forint sorsa pedig ismeretlen.

(hvg.hu)

Valódi Hírek