Arató Gergely a parlamentben ment neki Orbánnak: A kormány nem is akarja kezelni a válságot (+videó)

Orbán válasza nem volt elég kielégítő.

Orbán Viktor a választás előtt azt hazudta, hogy ha van orosz gáz, akkor van olcsó ellátás a magyar családoknak, és van rezsicsökkentés, mindez sima választási hazugság volt — kezdte parlamenti felszólalását Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese.

Aztán a választás után a kormány brutálisan megdrágította az áram és a gáz árát, Európa egyik legdrágább gázárát rászabadítva a fogyasztókra.

„Miközben a kormányt a pénzszedés kötötte le, addig változott a gáz világpiaci ára”

— hívta fel a figyelmet a politikus.

Arató elmondta, hogy hiába esett harmadára Európában a gáz ára, a magyarok továbbra is ugyanazt a brutálisan drága árat fizetik.

„Ide minden begyűrűzik, csak a jólét nem?”

— idézte Hofi Gézát a frakcióvezető-helyettes.

A DK politikusa azt is megkérdezte a miniszterelnöktől, hogy mikor hozzák végre nyilvánosságra az orosz gázszerződések részleteit, mikor mutatják be, miért ilyen brutálisan magas a magyarok által fizetett gázár.

Orbán Viktor válasza után, amiben egy teljesen félrevezető statisztikára hivatkozott a miniszterelnök, Arató emlékeztette, hogy a megszorítások a választások után kezdődtek, Orbán statisztikája ezt az időszakot már nem tartalmazza.

„A mostani kormány egy hét alatt nagyobb arányban emelte meg a gáz árát, mint a mi kormányunk tette azt hivatali ideje alatt”

— emelte ki Arató.

Az árnyékkormány azért javasolta, hogy emeljék kétszeresére a kedvezményes gázár mennyiségét, hogy a háztartások többsége valóban kedvezményesen kapja az energiát.

Valódi Hírek