Videóval: Bilincsbe verve vitték el Nyírpilis volt polgármesterét

Havi 50 százalékos kamatra adott hitelbe élelmiszereket a nélkülözőknek.

Közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. R. 53 éves nyírpilisi lakos ellen — közölte a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint a férfi az egyik Szabolcs megyei település vezetője volt, amikor a bíróság jogerősen elítélte, és eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ügyről korábban mi is beszámoltunk.

Azonban a férfi a bírósági ítéletet figyelmen kívül hagyta, tovább gyakorolta a polgármesteri jogköröket, jogosulatlanul hozott határozatokat és döntött az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos ügyekben.

A rendőrség közleménye szerint 2020-ban a bíróság jogerősen elítélte a férfit, mellékbüntetésként eltiltotta a közügyek gyakorlásától, amiért uzsorakamatra adott kölcsönöket települése lakóinak, illetve a saját boltjából szintén óriási,

havi 50 százalékos kamatra adott hitelbe élelmiszereket a nélkülözőknek.

Október 25-én a volt településvezetőt elfogták, őrizetbe vették, letartóztatását kezdeményezték. Az MTI információi szerint a gyanúsított korábban Nyírpilis polgármestere volt.

Videó:

Kapcsolódó:

Most érkezett: Csalás gyanúja miatt őrizetbe vették a volt polgármestert

.

Valódi Hírek