Lépett az ellenzék: óriási csellel akadályozhatják meg az orbáni, embertelen javaslat megszavazását

Erre nem számított a miniszterelnök.

Szerda délelőtt kezdődött a szociális törvény módosításának vitája, amely jelenleg is zajlik az Országgyűlésben. Ennek oka, hogy az ellenzéki politikusok cseles trükkel akadályozzák a vitapontok lezárását: obstrukcióval, azaz technikai eszközzel akadályozzák a törvényjavaslat megszavazását.

A törvényjavaslat lényege, hogy az anyagi biztonságért elsősorban az egyén felel, másodsorban annak családja, harmadikként az állam, és csak az utolsó helyen szerepel majd az állam. Ez arra utal, hogy

a kormány a jövőben mossa kezeit

akkor, amikor váratlanul anyagi csődbe kerülnek az állampolgárai — még akkor is, ha önhibájukon kívül.

A párbeszédes Szabó Tímea által csak „lex megdögölhetsz”-nek nevezett téma szavazásra bocsátását az ellenzéki politikusok folyamatos, megállás nélküli szónoklatokkal akadályozzák.

Kanász-Nagy Máté LMP-s politikus elmondta: 8-10 politikus felváltva szól hozzá a vitához a Mi Hazánkon kívül az összes ellenzéki pártból. A vitában között Gy. Németh Erzsébet (DK), Keresztes László Lóránt (LMP) és Z. Kárpát Dániel (Jobbik) is részt vett.

Addig folytatjuk, amíg csak bírjuk

— jelentette ki Kanász-Nagy. Hozzátette: a kormánypárti politikusok nemigen szólnak hozzá a vitához, ellenben ki-be járkálnak az ülésteremből. A Magyar Hang értesülései szerint a kormányzati oldalon csak Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára tartja a frontot, de ő láthatóan elfáradt.

Jámbor András arról beszélt: egy időben 5-6 fideszes tartózkodik a teremben, például Nagy Csaba is felszólalt. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke kijelentette: ha az ellenzékiek nem fejezik be az obstrukciót, berekesztik az ülést.

(hang.hu nyomán)

Valódi Hírek