Adó- és járulékmentes munkáltatói rezsitámogatást követel az Árnyékkormány (+videó)

Az árnyékkormány szerint a rezsitámogatás rendszerét 2023 március 31-ig indokolt fenntartani.

Az orbáni infláció, a megszorítások, az adóemelések, és a rezsiemelés, minden egyes magyar embert, minden vállalkozót, és minden munkavállalót egyaránt érint — hangsúlyozta Dr. Dávid Ferenc, a DK országgyűlési képviselője, gazdasági árnyékminisztere kedden.

A politikus elmondta: napról-napra nehezebben élünk mindannyian. Hozzátette: az elhibázott orbáni gazdaságpolitika egyre jobban érezteti a hatását, akár csak a rezsiárak robbanásszerű emelkedése, gondoljunk csak a hétszeresére emelt gázárakra.

Dávid Ferenc arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt években az otthoni munkavégzés, a home office, elég elterjedt lett Magyarországon, a járvány nagy hullámainak letűnésével is velünk marad. „Viszont az említett orbáni rezsiemelések miatt, ebben is támogatásra van szüksége a munkavállalóknak” — tette hozzá.

Az árnyékkormány ezért az adó- és járulékmentes munkáltatói rezsitámogatások állami ösztönzését javasolja, a következő módon:

  • Az árnyékkormány szerint lehetővé kell tenni a munkáltatóknak, hogy adó- és járulékmentes rezsiszolgáltatást adhassanak munkavállalóiknak.
  • Minden munkáltató adhasson maximum havi 50 ezer forint értékű adó- és járulékmentes rezsitámogatást, a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók részére.
  • Amennyiben egy cég kötelezően elrendeli az otthoni munkavégzést, akkor ez ne csak lehetőség, hanem kötelesség legyen.
  • Ha egy cég kötelező home office-t rendel el, akkor az otthoni munkavégzés időtartamával arányosan kell támogatnia a munkavállalói rezsifizetést.

Dávid Ferenc elmondta: az árnyékkormány szerint

a rezsitámogatás rendszerét 2023 március 31-ig indokolt fenntartani.

A politikus emlékeztetett, korábban az árnyékkormány javaslatot tett a kis- és középvállalkozásokat is támogatni kell a megélhetési válság idején. „Ugyanezt gondoljuk a munkavállalók esetében is, hiszen elfogadhatatlan, hogy az orbáni rezsiemelés miatt ők járjanak rosszul” — tette hozzá.

Elmondta, a home office szükséges és hasznos, ami a járvány alatt egyértelműen kiderült. Hozzátette, egyébként már nyugat-európai országokban már régóta bevett szokás az otthoni munkavégzés.

„Ám a megsokszorozódott energiaárak idején, nem lehet magukra hagyni a munkavállalókat.

Ezért az árnyékkormány az adó- és járulékmentes munkáltatói rezsitámogatások állami ösztönzését javasolja”

— hangsúlyozta Dávid Ferenc.

Videó:

.

Valódi Hírek