Nem hiszed el: Lezárják az erdőt a lakosság elől, hogy Pintér haverjai kedvükre vadászhassanak

Ilyen nincs.

Kirándulók, túrázók, gombászók, sportolók és kutyasétáltatók szorulhatnak ki a Velencei-tóhoz közeli Nadaphoz és Lovasberényhez tartozó erdőkből, ugyanis a helyi vadásztársaság egy kulcsfontosságú engedélyt már megszerzett ahhoz, hogy kerítéssel zárja el az erdőt a lakosság elől — értesült a 24.hu.

Az engedély alapján közel 700 hektárt zárhatnak el a lakosság elől.

Nadap polgármestere, Köteles Zoltán elmondta, hogy az eljárásról tudtak, de a falu véleményét nem kérték ki, pedig a kerítés több házhoz közel futna, a falu 26 százalékát érinti a lekerítés.

Az önkormányzat nem is ért egyet a kerítés építésével, szerintük továbbra is biztosítani kéne az erdő látogathatóságát.

A terv szerint a Lovasberényhez tartozó Lászlóházi vadaskertet bővítik most, ezt még a Tradicionális Vadásztársaság kezdeményezte 2020-ban. A társaságot 2016-ban Ecsedi Ferenc elnökletével alapították, októberi váratlan lemondásáig ő vezette a társaságot. Ecsedi volt az OTP Bank tisztségviselője is, de Pintér Sándor belügyminiszterrel is jó viszonyt ápol, 2007 és 2008 özött ő volt a Civil Ingatlanberuházó Kft. ügyvezetője. Pont abban az időszakban, mikor Pintér volt a tulajdonos.

A lovasberényi kormányüdülőnél is előbukkan Pintér köre, azt az államtól a belügyminiszter cégének jogutódja vásárolta meg, elég jutányos összegért. Az üdülőből a tervek szerint vadászati központot hoznak létre, wellness-részleggel.

Azt nem tudni, hogy a vadásztarsaság miből finanszírozza az erdő elkerítését, 2020-ban ugyanis veszteségesen működtek, tagdíjból elég kevés összeg, 16-17 ezer forint folyik be.

Valódi Hírek