A DK képviselői nem szavazzák meg a vagyonnyilatkozati törvénymódosítást, mert az nem állítja helyre a korábbi vagyonnyilatkozati rendszert

Szerintük ez csak fideszes parasztvakítás az EU-s pénzek érdekében, és nem valódi transzparencia.

A Fidesz korábban a nyáron a parlamentben, a teljes államigazgatásban és minden, egykoron demokratikus intézményben megszüntette az eddigi vagyonnyilatkozati rendszert. Most arról beszélnek, hogy a „korrupcióellenes keretrendszer erősítése érdekében” helyreállítják a korábbi rendszert.

A Demokratikus Koalíció képviselői nem szavazzák meg a vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos törvénymódosítást a Parlamentben.

Egyrészt, mivel a lakóingatlanokról továbbra sem kell nyilatkozatot tenni, ezzel lehetővé teszik, hogy például Rogán Antal, vagy Szijjártó Péter ingatlanai korlátlanul bővülhessenek tovább, és erről a közvélemény nem kapjon tájékoztatást.

Másrészt, a javaslat alapján a közérdekű vagyonkezelő alapítványokban továbbra is fideszes pártemberek ülhetnének milliós fizetésekért. Ezek alapján nem igaz az az állítás, hogy helyreállítják a korábbi vagyonnyilatkozati rendszert.

A DK képviselői nem fogják megszavazni a fideszes vagyonnyilatkozati mismásolást sem most, sem a jövőben – közölte Arató Gergely, a DK frakcióvezető helyettese.

Valódi Hírek