Váratlan helyen bukkant fel Gulyás Gergely — Egy orosz „hírügynökség” címlapjára került a miniszter

Örültek neki Putyinék.

Egy magyar vonatkozású hírre hívta fel a figyelmet a Népszava szombaton, ugyanis az orosz állami propaganda egyik kiemelt szócsövének tartott TASZSZ orosz „hírügynökség” oldalán, Gulyás Gergely miniszter látható a címlapon.

A Kreml által irányított hírügynökség oldalának kezelői a kiemelt hírek között tálalták, hogy Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a szankciókról beszélt a kormányinfón.

Az orosz hírügynökség beszámolója szerint Gulyás azt mondta: a magyar kormány nem engedi, hogy az Európai Unió újabb szankciókat vezessen be Oroszországgal szemben, amelyek a magyar vállalatok gázszállításait érinthetik.

Magyarországot kizárólag pragmatikus megfontolások vezérlik a kérdés megközelítésében. Egyúttal azt is hangoztatta, hogy „ez nem megtorló gesztus Oroszország felé”, és a Gazprommal kötött szerződéseknek semmi köze Magyarországnak az ukrajnai eseményekkel kapcsolatos álláspontjához.

A beszámoló szerint Gulyás azt is elmondta, hogy Budapest továbbra is elítéli Moszkva fellépését az ukrajnai konfliktusban. Idézték továbbá a minisztertől a szankciókkal kapcsolatos magyar álláspontot, valamint azt, hogy a konfliktus lezárásának egyetlen módja a tárgyalás, amelyben Oroszország és Ukrajna mellett az Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak is részt kell vennie.

A szombati kormányinfóról korábban mi is beszámoltunk.

(tass.ru / nepszava.hu)

Kapcsolódó:

Rendkívüli bejelentések a kormányinfón: Komoly gazdasági döntéseket hozott a kormány a szerdai ülésen

.

Valódi Hírek