Dobrev Klára: Csak egy nagyon erős baloldali politika lesz képes kirángatni az országot az Orbán okozta szociális katasztrófából

A leendő kormánynak erős szociális karaktere kell majd legyen.

„Abból a bajból, amit Orbán okozott, csak egy nagyon erős baloldali politika képes kirángatni az országot. Olyan nincs, hogy az állam csak úgy ledobja magáról a szociális ellátást. Mert ha valaki bajban van és segítségre szorul, akkor az államnak igenis kötelessége segíteni.

Az Árnyékkormány szerint állami feladat megerősíteni például az idősellátást, de ugyanígy nem lehet magukra hagyni a fogyatékkal élőket, vagy azokat a gyerekeket, akik nem a családjukban nőnek fel, vagy épp azokat, akik a gyógyszereiket nem tudják kifizetni. Hosszan lehetne még sorolni olyan területeket, ahol elsősorban az állam felelőssége a segítségnyújtás.

Ha másokon segítünk, azt úgy hívják emberség. Az Árnyékkormány egy olyan Európai Magyarországért dolgozik, ahol mindenki abban a biztos tudatban élheti az életét, hogy ha elveszíti a munkáját vagy az otthonát, akkor számíthat a Magyar Államra.”

– közölte az Árnyékkormány vezetője.


.

Valódi Hírek