Behúzták a kéziféket Gulyásék: Kijött a rendelet, megszüntetnek egy csomó szerződést

Spórolási üzemmód.

Rendelettel szüntet meg olyan ügyvédi szerződéseket a kormány, amelyeket kormányzati szervek és az állami többségi tulajdonú gazdasági társaságok évi bruttó 20 millió forint fölötti értékben kötöttek meg, még szeptember előtt — írta meg a HVG.

A lap emlékeztet, hogy szeptember elején már megjelent egy rendelet arról, hogy ilyen érték fölött a hivatalok és cégek csak a Miniszterelnökséget vezető

Gulyás Gergely miniszter előzetes jóváhagyásával

köthetnek ügyvédi szerződést.

A szerda esti rendelet most a korábbi szerződésekről mondja ki, hogy ezek december 31-i hatállyal „e kormányrendelet erejénél fogva” megszűnnek.

Az indoklás szerint

„a 2022. február 24. napján kitört ukrán–orosz háború előre nem látható, elháríthatatlan külső ok miatt kialakult hátrányos gazdasági következményei az államháztartás védelme érdekében szükségessé teszik egyes … szervezetek meghatározott magánjogi jogviszonyainak újraértékelését”.

A rendelet alól kivételt képeznek azok az esetek, ahol a szolgáltatás teljesítése nem Magyarország területén történik, vagy azt akkreditált közbeszerzési szaktanácsadói tevékenység keretében, a közbeszerzésekről szóló törvény szabályai szerint végzik.

 

Valódi Hírek