Nincs vége: Újabb kormányzati kulcsterületet vágtak hozzá Rogán Antalhoz

Lassan mindenért ő felel.

A titkosszolgálati, kiberelhárítási és katasztrófavédelmi tevékenység egy újabb fajsúlyos része kerülhet Rogán Antal közvetlen irányítása alá – írta meg szerdán a Népszava.

A lap arról ír, hogy nemrég egy pécsi egészségügyi szakmai konferencián volt egy előadás a védelmi igazgatás átalakulásáról, és a prezentáció több táblázatát megszerezték.

Ezek alapján a Rogán alá tartozó Védelmi Igazgatási Hivatal (VIH) fennhatósága alatt formálódik az új

Nemzeti Eseménykezelő Központ.

A Nemzeti Eseménykezelő Központról egy 2021-es törvény tesz említést, e szerint a „védelmi és biztonsági igazgatás központi szerve” üzemelteti, fő feladata pedig az összkormányzati válságkezelés, illetve a különleges jogrendi feladatellátás szakmai koordinációja és összehangolása felkészülési időszakban, valamint védelmi és biztonsági esemény idején.

Ennek alapján az új központ láthatná el a korábbi operatív törzsek, rendkívüli jogrendi munkacsoportok, vagy a Honvédelmi Tanács titkársági feladatait.

Az eseménykezelő központ 2023 nyarára jönne létre, és szerepe azért is lenne kiemelt, mert

oda kerülne a kormányügyeleti szolgálat is.

Ennek feladata

„a kormányzati intézkedést igénylő rendkívüli eseményekről való tájékoztatás, illetve ezen eseményekről készült jelentések gyűjtése, értékelése és továbbítása”.

 

Valódi Hírek