Navracsics Tibor úgy tudja, Magyarország lehet az EU legátláthatóbb és legtisztességesebb országa

Mindent megtesznek a pénzért.

Navracsics Tibor tartotta szerdán a Budapest Economic Forum konferencia nyitóbeszédét, ahol szót ejtett az uniós forrásokról is.

Navracsics a piacok megnyugtatásával kezdte beszédét, szerinte év végére meglesz a megállapodás, és jönni fognak az uniós pénzek.

A miniszter szerint mindkét oldalon van egy kölcsönös bizalom a vállalások végrehajtásáról, az Európai Bizottság is tudja, hogy meg kell egyezni a pénzek utalásáról. Jó jelnek vette azt is Navracsics, hogy az Európai Tanács két hónappal meghosszabbította a magyar vállalások végrehajtásának határidejét.

Navracsics elismerte, hogy a Bizottsággal a nulláról kellett kezdeni a tárgyalásokat, az áprilisra választások idejére odáig jutottak a felek, hogy tulajdonképpen megszűntek a tárgyalások, innen kellett Navracsicsnak beindítania a folyamatokat.

Navracsics szerint meg kell mutatni, hogy Magyarország az Európai Unió legtisztább, legátláthatóbb és legtisztességesebb országává és gazdaságává is tud válni.

„Amíg fölényesen nevetgélünk az ilyen célokon, aztán nem tartjuk be, mert úgy gondoljuk, hogy ez pont ránk nem vonatkozik, akkor nem fogjuk tudni megcsinálni”

— jelentette ki a miniszter.

Az uniós források felhasználásáért felelős miniszter szerint a kormány komolyan gondolja a vállalásokat, mindenképpen meg akarnak állapodni a Bizottsággal, és hazahozni az uniós forrásokat.

(via portfolio.hu)

 

Valódi Hírek