Lázár János befejezettnek tekinti munkáját: 15 éves projektet zárt le a miniszter

Ennyi volt.

Az ország első tram-train (vasútvillamos-) rendszerének köszönhetően tíz éven belül ikervárossá válhat Szeged és Hódmezővásárhely — mondta az építési és beruházási miniszter, Lázár János az MTI-nek.

A miniszter szerint a beruházás mintaprojektnek is tekinthető, a vasútfejlesztés lényegében véget ért, ezzel kormánybiztosi munkáját befejezettnek tekinti.

A projekt a tervek megszületésétől a megvalósításig 15 év telt el, Lázár szerint közlekedéstörténeti, valamint gazdaság- és területfejlesztési jelentősége is van.

A fejlesztés gazdaság- és területfejlesztési jelentőségéről szólva hangsúlyozta a miniszter, hogy a két település között naponta 10-15 ezer ember ingázik. A korszerű és modern közlekedési kapcsolatnak köszönhetően Hódmezővásárhely és Szeged tíz éven belül ikervárossá válik, ami előnyös mindkét településnek, de az egész Dél-Alföldnek is, hiszen értékesebbé és vonzóbbá teszi a térséget a munkahelyteremtő tőke számára a miniszter szerint.

A beruházásról Lázár elmondta, hogy mintaprojektnek is tekinthető, hiszen az itt megszülető tapasztalatok alapján más hazai viszonylatokban is felmerülhet vasútvillamos-kapcsolat kiépítése.

(via MTI)

Valódi Hírek