Videó: Csak hebegni-habogni tudott a KDNP-s politikus, mikor szembesítették az Orbán-kormány haugságaival

Fontos kérdéseket tettek fel a politikusnak.

Nacsa Lőrinc KDNP-s országgyűlési képviselőt szembesítették a kormány hazug kommunikációjával, hiszen Orbán Viktor pár napja azt mondta Berlinben, hogy nem is arról beszél, hogy vissza kell vonni a szankciókat, hanem át kell gondolni őket.

A Fidesz-KDNP frakcióülésén még azt az utasítást adta ki a képviselőknek, hogy azon dolgozzanak, hogy a szankciók visszavonását elérjék.

Nacsa ezt azzal magyarázta, hogy több kategóriába lehet sorolni a szankciókat, van amelyik ténylegesen árt az orosz gazdaságnak, ilyenek a vagyon befagyasztások és a beutazási tilalmak.

Az európai gazdaságot pedig súlyosan érintik az energetikai szankciók, ezeket kellene a kormánypárti politikus szerint újra gondolni.

A képviselőt szembesítették az orosz és európai gazdasági adatokkal is, miszerint míg az orosz gazdaság recesszióban van, addig az eurozóna gazdasága bővül.

A szóvivő erre nem nagyon tudott válaszolni,

szerinte akkor is vannak olyan szankciók, amik csak Európának ártanak, az orosz gazdaságot pedig segítik.

A KDNP frakciószóvivőjét a kormány új, a szankciókat bombaként ábrázoló plakátjairól is kérdezték, ekkor elismételte a már megszokott mondatot, hogy ők a béketárgyalásokat szorgalmazzák, ellentétben a brüsszeli elittel.

A teljes videót itt lehet megnézni:

(via telex.hu)

Valódi Hírek