Hatalmas a baj: A legfideszesebb város is megszívja a rezsiemelést

A kormánypárti városok sem ússzák meg.

Papp László, Debrecen fideszes polgármestere adott interjút, melyben a rezsiemelés Debrecenre gyakorolt hatásairól beszélt.

Papp László az interjúban elmondta, hogy Debrecen az elkövetkezendő pár hónapban felélheti tartalékait, az intézkedések pedig valószínűleg érinteni fogják a sport- és kulturális intézményeket.

Debrecen polgármestere nem számít komoly segítségre a kormány részéről,

elmondta, hogy még Debrecen 5 milliárd forintot fog átengedni a kormánynak, a szolidaritási alapba.

Papp szerint a debreceni beruházások erősen megnövelték a város bevételeit, főleg az ingatlan-értékesítéssel jutottak több pénzhez, azonban ezeket nem tudják fejlesztésre forítani, hiszen a pénzt a napi energiellátásra kell fordítani.

„Magyarul elégetjük és elvilágítjuk gáz és elektromos áram formájában. Ez semmiképpen sem egy jövőbe mutató stratégia, de a működőképesség fenntartásához most erre van szükség”

— jelentette ki a polgármester.

Papp arra számít, hogy a nagyobb szállodaláncok a téli hónapokban is működni fognak a városban, de szerinte lesznek olyan kisebb hotelek és szállodák, akiknek fel kell majd függeszteni működésüket a következő hónapokban a megemelkedett rezsiszámlák miatt.

A polgármester beszélt még arról, hogy a Debrecenben épülő beruházások segíthetik a várost kihúzni a reccesszióból, a beruházásoknál pedig nagy segítséget jelent a helyi reptér, ahonnan több európai városba is közvetlen járat indul.

(via index.hu)

Valódi Hírek