Videó: Orbán embere Amerikában arról magyarázott, hogy a bátor ukránok a szabadságért küzdenek

Orbán Balázs egészen mást mondott a háborúról Amerikában, mint itthon.

„Szögezzük le egyértelműen: ebben a háborúban Oroszország az agresszor, a bátor ukránok pedig a szabadságért harcolnak” —

hangoztatta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója az amerikai Edmund Burke Alapítvány Nemzeti Konzervativizmus-konferenciáján, a floridai Miamiban, még szeptember elején.

A konferenciáról készült videót Orbán Viktor tanácsadója csak most tárta a nyilvánosság elé.

Íme:

Orbán – szokásos módon – hozzátette, szerinte az európai szankciós politika kudarcot vallott, az energiaválság bizonytalanságot, elégedetlenséget, lázadásokat okoz, és szerinte kormányok stabilitásába is kerülhet egy magas rezsiárakkal ránk köszöntő, nagyon hideg tél is.

Ezért a politikai igazgató szerint Európának „új stratégiára” van szüksége Ukrajna támogatására. Fontos megjegyezni, hogy Magyar kormányzati szereplők a február 24-én induló orosz agresszió óta csak elvétve beszéltek nyíltan orosz agresszióról, és fogalmaztak meg Ukrajnát nyíltan és egyértelműen támogató nyilatkozatokat.

Ezek többségében Novák Katalin köztársasági elnöktől hangzottak, el eddig, és noha az orosz agresszió tényét elismerik, a kormányzati kommunikáció főleg a háború okozta európai energiaválságra fókuszált.

(168.hu)

Valódi Hírek