Lépett az önkormányzat: nappali melegedővé alakítják a művelődési házat a rászorulóknak a II. kerületben

Így is lehet.

Nappali melegedővé alakítja a Marczibányi Téri Művelődési Központot a II. kerületi önkormányzat a vágtató energiaárak miatt — jelentette be Őrsi Gergely, a kerület polgármestere Facebook-oldalán. A kerület vezetője leírta, többféle szórakozási lehetőséggel várják a rászorulókat a nyitvatartási időben.

Őrsi Gergely posztját változtatás nélkül idézzük alább:

Kultúrával fűtünk!

Novembertől nappali melegedő programok a Marcziban, januártól a meghosszabbított téli szünet alatt Kultnapközi gyerekeknek a Klebelsberg Kultúrkúriában és a Marcziban. A rezsiárak emelése kihívás elé állítja önkormányzatunkat és kerületünk közművelődési intézményeit is, de nem hagyjuk magunkat!

A Marczibányi Téri Művelődési Központban november elsejétől

Nappali melegedőt rendezünk be azoknak a szomszédainknak, akiknek nagy gondot okoz kifűteni a lakásukat.

Itt kártyajátékokkal, társasjátékokkal, rejtvényekkel és kézimunkázási lehetőséggel, internetsarokkal készülünk, és nyitvatartási időben szeretettel várjuk a nyugdíjasokat. Igyekszünk bensőséges, kedves kreatív teret berendezni, amelyhez az éppen nem használt színházi előadások díszleteit és tárgyait használjuk fel.

Bízunk abban, hogy közülük is sokan bekapcsolódnak majd a január elején kezdődő Kultnapközi projektünkbe, amelyet a Klebelsberg Kultúrkúriában és a Marcziban hirdetünk meg. A napköziben helyet biztosítunk azoknak a gyerekeknek, akik családjainak problémát okoz a meghosszabbított téli szünet.

Számos foglalkozással készülünk, és már most nagyon várjuk az iskolás korosztály és a melegedő nagyszülők találkozását. A jelentkezéseket, felajánlásokat a [email protected] címen gyűjtjük, és előre is nagyon köszönjük! ❤️

Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk Budára!

(Őrsi Gergely/Facebook)

Valódi Hírek