Újabb cég jelentette be, hogy kiállnak a tanárok mellett: Ingyenbérletet kínálnak a megfenyegetett pedagógusoknak

Mint írták, a maguk módján szeretnék kárpótolni a megfélemlített tanárokat.

Egy újpesti konditerem „Tanítanék Fitness Bérlet” bevezetéséről döntött, amely akció keretein belül ingyen sportolási lehetőséget kínálnak azoknak a tanároknak, akik az elmúlt időszakban kiállásuk miatt fenyegető levelet kaptak. A fitneszterem tulajdonosa azért hozta meg ezt a döntést, mert a gyermeke szintén a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója, és egészen múlt hétig Palya Tamás volt a kémiatanára.

Az elmúlt napokban számos tankerület küldött ki fenyegető hangvételű levelet a polgári engedetlenségi akcióban részt vevő tanároknak, de például a Belső-Pesti Tankerületi Központ még ennél is messzebbre ment,

a Kölcsey Ferenc Gimnázium több tanárát is kirúgták,

megváltak többek között a franciát tanító Törley Katalintól és a kémia szakos Palya Tamástól is.

„Mélységesen elkeserítőnek tartjuk azt, amit a tanárokkal tesznek, az egyébként is rendkívül alacsony és megalázó bér mellé most még azt a lelki terhet is el kell viselniük, hogy bármelyik pillanatban kirúghatják őket.

Mi a magunk módján szeretnénk őket egy picit kárpótolni,

ezért találtuk ki, hogy ingyen sportolási lehetőséget biztosítunk azoknak a pedagógusoknak, akik az elmúlt időszakban fenyegető levelet kaptak”

— mondta a konditerem tulajdonosa, hozzátéve, hogy a „Tanítanék Fitness Bérletet” csak akkor fogják kivezetni, ha az oktatás helyzete megoldódik. Elmondta azt is, hogy természetesen az edzőterembe minden megfenyegetett pedagógust örömmel látnak, a kedvezményt nem csak a Kölcsey gimnázium tanárai igényelhetik.

A konditerem tulajdonosa arról is beszámolt, hogy gyermeke miatt a napokban testközelből is megtapasztalta, hogy hova vezet a hangjukat felemelő pedagógusok munkavégzés alóli felmentése.

„A gyermekemnek Palya Tamás volt a kémiatanára. Miután a tanár úr a héten már nem tarthatta meg az óráit, a helyettesítés úgy nézett ki, hogy a kémiaórára bement egy történelemtanár, és történelemórát tartott a diákoknak. Jelenleg a kémia- mellett francia-, magyar-, matek- és testneveléstanárból is hiány van az iskolában. A kérdésem az lenne a Belső-Pesti Tankerületi Központ felé, hogy miként fogja megoldani ezt a helyzetet, hova vezetnek a felmentések?

Jelenleg ugyanis súlyosan sérül a gyermekem oktatáshoz fűződő joga”

— hangsúlyozta a tulajdonos, aki más hazai edzőtermeket is arra buzdít, hogy csatlakozzanak az általuk kezdeményezett szolidaritási akcióhoz, különös tekintettel arra, hogy a Fit Forma egy női terem, így például Törley Katalint igen, de Palya Tamást már nem tudják beengedni.

A tulajdonos elmondta azt is, hogy egyébként a konditermek is kilátástalan helyzetben vannak, a koronavírus-járvány idején és a mostani energiaválság közepette sem kaptak segítséget a kormánytól, így

az összefogásnak, kiállásnak ebből a szempontból is van létjogosultsága.

Nem a Fit Forma az első cég, amely kiáll a megfenyegetett, és kirúgott tanárok mellett. Beszámoltunk róla korábban, hogy például a Billog étterem szolidaritásuk kifejezéseként Palya Tamásról neveztek el egy hamburgert. A „Palyaburgerre” a még tanító pedagógusok 20 százalékos kedvezményt kapnak, míg a kirúgott tanároknak egyáltalán nem kell érte fizetni. Ugyan az étterem ezt az akciót puszta jó szándékból kezdeményezte, végül mégis volt valaki, aki feljelentette a céget a fogyasztóvédelemnél.

„Álmunkban nem gondoltuk volna, hogy azzal, hogy ajándékba kínálunk pár hamburgert azoknak a tanároknak, akik elvesztették az állásukat, az negatív érzéseket is tud kelteni. Feljelentettek minket a Fogyasztóvédelemnél, hogy miért adunk ajándék burgert a tanároknak.

Megdöbbentő, hogy 2022-ben Magyarországon még mindig divat feljelenteni.

Ennyire zavar valakit, hogy segíteni akarunk?”

— közölte korábban a gyorsétterem.

(index.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/10/08/friss-ujabb-etterem-jelentette-be-hogy-kiallnak-a-fenyegetett-tanarok-mellett

Valódi Hírek