Előkerült egy régi videó Kövér Lászlóról — Nem hiszed el, miről beszél a 30 éves felvételen

Nem lenne büszke a mai önmagára.

Kövér László 1989-ben egy rendőrtiszttel is vitába keveredett egy tüntetésen a pedagógusokat megillető fizetésről. Bár nyilatkozatai alapján a ma sem tartja túlfizetettnek a tanárokat, a tiltakozásukat már elítéli.

Az RTL.hu kereste elő a 33 évvel ezelőtti tüntetés felvételét, amelyen látható-hallható, ahogy Kövér László az egyik magas rangú rendőrrel vitába keveredett:

– Ha nem sérti a kérés, mennyi az ön havi fizetése?

– Ez a mai megmozdulásnak nem kérdése.

– Mert ez a szöveg, ami rajtam áll, az teljes mértékben helytálló, ha a diplomával a rendőrség kötelékében állók jövedelmét a pedagógusok jövedelmével hasonlítjuk össze. Nekem számtalan pedagógus barátom és ismerősöm van, akik

nyomorúságos fizetésért

dolgoznak. Nem kevesebbet dolgoznak, mint önök.

Kövér László – nyilatkozatai alapján – ma is alacsonynak tartja a tanárok fizetését, de tiltakozásukkal már nem ért egyet.

Az Országgyűlés elnöke a héten egy interjúban azt mondta, tisztességes pedagógusok nem attól teszik függővé a teljesítményüket, hogy mennyi pénzt keresnek.

„A tisztességes pedagógusok, többségben vannak a meggyőződésem szerint, mindig is abban voltak és remélem, hogy mindig így lesz ez. Azok amikor becsukják maguk mögött a tanterem ajtaját akkor nem attól teszik függővé a teljesítményt, hogy egyébként mennyi pénzt kapnak. Sokat vagy keveset”

– jelentette ki a HírTV-ben

A 33 évvel ezelőtti tüntetésről a videót itt nézheted meg:

 

Valódi Hírek