Kórházba került Tordai Bence, miután a rendőrök kirángatták a kilakoltatás elleni élőláncból

Az tiltakozás ellenére is „megvalósult” a kilakoltatás.

Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért képviselőjének ujja eltört, miután a rendőrök kirángatták egy budapesti kilakoltatás ellen szervezett élőláncból, 2022. október 6-án — közölte a politikus Facebook-oldalán.

Nagy visszhangot váltott ki egy csütörtök reggeli belvárosi kilakoltatás, amely ellen A Város Mindenkié (AVM) aktivistái élőlánccal tiltakoztak. Az AVM által szervezett élőláncon ott volt Misetics Bálint, a főpolgármester lakás- és szociálpolitikai főtanácsadója, valamint Tordai Bence, Jámbor András és Csárdi Antal országgyűlési képviselők is. A botrányos incidensről mi is beszámoltunk.

A Párbeszéd csütörtök délutáni bejegyzéséből, és a Magyar Hang számára küldött közleményéből kiderült, hogy

Tordai Bence nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a rendőri „intézkedés” következtében.

„A mai fideszes kilakoltatás legszomorúbb eredménye: hajléktalanná tettek egy kiszolgáltatott, beteg, idős asszonyt. Ehhez képest legfeljebb kellemetlen mellékkörülmény, hogy a rendőri intézkedés közben eltört az ujjam”

— számolt be tapasztalatairól Tordai Bence.

A párt társelnökét a Honvédkórházban látták el, mert eltört az ujja. A képviselő szerint ebből az a tanulság mindenesetre levonható, hogy „az erőszakmentes ellenállás alacsony kockázatú, de nem teljesen kockázatmentes formája a polgári engedetlenségnek”. A párt az üggyel kapcsolatban azt írta,

az élőlánc ellenére a kilakoltatás megvalósult, az idős nőnek most az AVM próbál szállást szerezni.

Hozzátették, mindössze 300 ezer forint tartozás miatt tették az utcára a 67 éves nőt, s mindezt úgy, hogy civilek, magánszemélyek rendezték volna a nő tartozását, és korábban maga a helyi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter is megszavazta a kilakoltatási moratóriumot.

Az ügyel kapcsolatban az V. kerületi önkormányzat is elküldte állásfoglalását, amelyben igyekezett „megmagyarázni” a történteket és a kilakoltatást.

.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/10/06/botrany-igy-tesz-hajlektalanna-a-fidesz-egy-not-akinek-kifizetnek-a-tartozasat

Valódi Hírek