Aggódnak a szülők: A marcali iskolában a plafonból folyik a víz a gyerekekre

A tankerület azt állította, az iskolában a rendezett oktató-nevelői munka biztosított.

„A Marcali Mikszáth Kálmán Általános Iskolában a nyár folyamán kijavítottuk a lapostetőt az épület régi szárnyán. Augusztusban a beázással érintett tantermek javítását és tisztító festését végeztük el.

A korábbi beázások miatt keletkezett penészfoltokat eltávolítottuk, a falak hibáit javítottuk és tisztasági festést is elvégeztünk. A felújítást a Kormányhivatal illetékes osztálya is ellenőrizte, megerősítve, hogy az oktatói-nevelői munka elindulhat az intézményben”

— írta a hvg.hu megkeresésére a fenntartó Siófoki Tankerületi Központ.

Hozzátették: nyáron a nem javított részeken a tetőszigetelő anyag több helyen megrepedt, amelyet kijavítottak.

„Jelenleg egyetlen tanteremben van kisebb mértékű beázás, amelyek javítására a teljes tetőszigeteléssel lesz lehetőség. Átmenetileg a diákokat egy másik tanterembe költöztettük, az iskolában a rendezett oktató-nevelői munka biztosított”.

A lapot a nagy port kavart gödöllői gimnázium ügye után keresték meg felháborodott marcali szülők azzal, hogy

az ottani 400 tanulós iskolában is a plafonból folyik időnként a víz, penészesek a falak, így nem érzik biztonságban a gyereküket.

A marcaliportal.hu portál többször is foglalkozott az iskolai beázással. Márciusban arról fotókat is közöltek.

Nyáron – ahogy a lapnak a tankerület írta – ugyan történt „valamilyen” tetőfelújítás, ám szeptemberben a nagy esőzések után újra beázott az épület.

Szeptember 16-án arról számolt be:

„A mai napon az iskola olyan mértékben beázott, hogy a plafonból folyt a víz a gyerekekre.

Azt nyilván nem kell mondanom, hogy a világítótestek vezetékkel együtt a plafonon vannak felszerelve. A gyerekeket a technika terembe költöztették át, ha jól tudom, ez a harmadik osztályterem az iskolában, ami használhatatlan.

Most az emeleti termek tele vannak pakolva vödrökkel”.

A marcali laptól a tankerület néhány nappal ezelőtt helyreigazítást kért, amelyben bizonyítják, hogy volt egy 3,5 milliós felújítás, arra azonban nem reagáltak, hogy jelenleg az intézmény milyen állapotban van.

A hvg.hu-nak azt írták, egyetlen tanteremben van csak beázás. Az egy szülőtől kapott fénykép szerint néhány napja így nézett ki az épület kívülről. Az ezen látható leázás szerinte pontosan ugyanott a legnagyobb, ahol már tavaly is leázott.

(hvg.hu)

Valódi Hírek