Ezt benézték: saját magát lőtte lábon az Orbán-kormány a kirúgásokkal, mert nincs, aki dolgozzon

Taps.

Mindössze néhány nap alatt talált állást a terézvárosi Kölcsey Ferenc Gimnázium tankerület által kirúgott matematika-fizika szakos tanára. Palya Tamás „bűne” az volt, hogy négy kollégájával együtt részt vett a polgári engedetlenségben a pedagógusok körülményeinek javítása érdekében.

A pedagógus elárulta: bár még nincs aláírva a szerződés, hamarosan egy olyan, oktatással kapcsolatos weboldalnál fog dolgozni, amelyet korábban ő is használt. Az lesz a feladata, hogy a pedagógusokat megtanítsa az informatikai rendszer használatára.

Tervei szerint félállásban fog dolgozni, délutánonként pedig vállalkozóként diákokat fog tanítani otthonában. Hozzátette, tanárként viszonylag jó fizetése volt; nettó 400 ezer forintot keresett, és azzal számolt, hogy az új munkakörében is ennyit fog hazavinni, és ez kiegészül majd a magánórákból befolyt összegekből.

Palya Tamás elmondta, nyugodtabb lesz az élete a jövőben, mert kevesebb adminisztrációval kell foglalkozni. Mindemellett a diákjai miatt nagyon sajnálja, hogy elbocsátották. Hozzátette, a mai magyar oktatási rendszerben nagyon rossz a helyzet, így azt nem bánja, hogy nem marad a része annak.

Az a nevetséges, hogy azzal az indokkal rúgtak ki minket, hogy veszélyeztettük a diákok tanuláshoz való jogát. Na most én voltam bent ma is, tegnap is,

az óráink ki vannak húzva; nincs, aki megtartsa.

Teljesen jogos volt az igazgató írása, ami megjelent a Facebookon, hogy a tankerület veszélyezteti az oktatást. Azzal, hogy kirúgtak, sokkal több óra marad el, mint ami a polgári engedetlenség miatt elmaradt

— jelentette ki az elbocsátott pedagógus.

(szabadeuropa.hu nyomán)

Valódi Hírek