FRISS: Petíciót visznek Pintér Sándornak a Kölcsey gimnázium tanárai és diákjai

Kiállnak a kirúgott tanárok mellett.

Hétfő reggel több százan öltöttek kockás ruhát, hogy így fejezzék ki szolidaritásukat, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium pénteken kirúgott öt tanára mellett. Délután közel 200 fős csoport indult el az iskolától, hogy átadja az iskolába járó diákok szüleinek petícióját Pintér Sándor belügyminiszternek.

Ebben arról írtak, hogy nem pártpolitikai alapon tiltakoznak a tanárok elbocsátása ellen, nem a hatalmat támadják, hanem

a tanárokat védik.

Azt kérik, hogy

a gimnáziumból menesztett tanárokat azonnali hatállyal, szankciómentesen, vegyék vissza az állásukba.

A hvg.hu menettel tartó tudósítója szerint már több mint 5600 aláírás gyűlt össze, a demonstrálók többsége mégsem számít arra, hogy fogadja őket a belügyminiszter. Ennek ellenére a tiltakozást folytatják.

A menetben vonuló diákok arról számoltak be, hogy a tanév elejétől kezdve nagyon nyomott a hangulat az iskolában, ők és a pedagógusok is tehetetlennek érzik magukat. Úgy vélik a tanárok közül mindenki szolidáris az elküldött kollégákkal, fel vannak háborodva, de

vannak olyanok is, akik félnek, ezért nem csatlakoznak a polgári engedetlenséghez.

A diákok elmondták azt is, hogy szerintük a szerdára bejelentett hídfoglalás lesz a legnagyobb durranás, mert várhatóan a részvétel is nagyobb lesz.

(hvg.hu)

Valódi Hírek