Nem hiszed el! Fideszesek vonnák el az ellenzéki polgármester jogköreit

Nem kellett rá sokat várni.

Az I. kerületi önkormányzatban 5-ről 6-ra nőtt a kormánypárti képviselők száma egy időközi választásnak köszönhetően, így, exjobbikosokkal kiegészülve, többséget szereztek a közgyűlésben.

Ezt a többséget rögtön arra használják, hogy a párbeszédes V. Naszályi Márta jogköreit csorbítanák, legalábbis erről árulkodnak azok a javaslatok, amit a csütörtöki 11 órakor kezdődő ülésre nyújtottak be.

V. Naszályi szerint azonban ezek nem biztos, hogy el is jutnak a szavazásig, a polgármester mindig is konszenzusos javaslatok tárgyalására törekedett.

A Fidesz képviselői több jogkört is bizottsági kézbe adnának, ez, V. Naszályi szerint, akár el is lehetetlenítené a gyors döntéshozatalt.

A kormánypárt azt is el szeretné érni, hogy az április választásokon országgyűlési képviselőnek elindult, de vesztes Böröcz László jelen lehessen az üléseken felszólalási joggal, épp úgy, mint a nyertes Csárdi Antal.

V. Naszályi attól tart, hogy ezzel az érdemi önkormányzati munka rovására csak a 2024-ben várhatóan polgármesterjelöltként próbálkozni kívánó Böröcznek biztosítanának állandó kampányolási lehetőséget az üléseken a hátralévő másfél évre.

(via hvg.hu)

Valódi Hírek