„Fizetni akarok, mégis utcára tettek” — 610 ezer forintos tartozás miatt vették el egy beteg férfi házát a végrehajtók

A férfi 40 milliós családi házára 15 millió forintért csapott le a végrehajtó cég.

Az ongai Németh Károly 610.000 forintos alaptartozása az elmúlt tíz évben a kamatok miatt a

tízszeresére emelkedett.

A férfi fizetne, a nyugdíjából levonhatnák a részleteket, de a bíróság már nem reagált a kérvényeire, a végrehajtás elhalasztására, jogerőre emelkedett az eljárás — számolt be róla a Blikk. A 66 éves férfi elmondta, nem akart harcolni a végrehajtóval.

A lap beszámolója szerint, mire kiértek helyszínre, a férfi háza már az ürességtől kongott: leszerelt csapok, a konyhabútornak is csak a helye jelezte, hogy egy hete itt még főztek. Sehol egy bútor, egy kép, egy függöny. Mint írták, Károly, aki a két kezével építette húsz éve a gyönyörű családi házat, már mindent összepakolt.

„Először úgy gondoltam, odaláncolom magam a kapuhoz, nem engedek be senkit, de hát soha még csak hangosan sem beszéltem senkivel egész életemben. Beteg ember vagyok, sztrók, infarktus, cukorbetegség, emiatt már dolgozni sem tudok, pedig fűtésszerelőként most aztán lenne munkám. Ez a tortúra lelkileg is tönkretett, fogalmam sincs, ma estétől hol fogok aludni”

— számolt be a megrázó részletekről sírva a férfi.

A férfi történetén a 4000 lakosú Onga egy emberként döbbent meg: igazságtalannak tartják, hogy ennyi pénzért elveszik valaki feje felől a tetőt. Ezen túl megjegyezték, a vételárból sem kap semmit a férfi, a bírságok, az illetékek mellett a végrehajtó díját is ebből a pénzből vonják le, s

mindenki nyer az ügyleten, csak a beteg férfi nem.

„Nagyon sajnáljuk Károly bácsit, mindenkinek segített, ő volt a legjobb víz- és gázszerelő messze környéken, jó árakkal, tisztességes munkákkal. Megdöbbentő, hogy mennyire nincs emberség egy ilyen eljárásban, hogy csak a pénzt nézik”

— fogalmazott elkeseredetten az egyik szomszéd.

Az új tulajdonos, a Budapesti Ingatlanforgalmi Kft. 15 millió forintot fizetett az ingatlanért.

„Elismerem a tartozásom, fizetni akarok, mégis utcára tettek.

Próbáltam kérvényezni, hogy kaphassak egy kis időt, de senki nem segített. Onga polgármestere elhajtott, mondván, nem az ő hatásköre, a bíróságra személyesen mentem be egy halasztási kérelemmel, majd a végrehajtótól tudtam meg, hogy elutasították, mert én hivatalos választ nem kaptam”

— mondta a lapnak a férfi.

Kádár Petra Pálma végrehajtó elmondta, a rendőröknek nem akadt dolguk, Németh Károly ellenállás nélkül adta át az ingatlant. Az idős férfi hangsúlyozta: sosem a tartozását, mindig csak az eljárás jogszerűségét, a kérelmei, egészségi állapota semmibe vételét vitatta.

A végrehajtást kérő cég választ ígért a lap megkeresésére, ám a cikkük megjelenéséig ez nem érkezett meg.

(blikk.hu)

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek