Videóval: Durván egymásnak ment a brutális rezsiemelés miatt a DK-s Arató Gergely és a fideszes Dömötör Csaba

Drámai a helyzet Kőbányán.

„Amikor odajön hozzám Kőbányán egy nyugdíjas, és elmondja, hogy egy ledolgozott élet után, választania kell, mert ha befizeti a rezsit, akkor nem marad pénze gyógyszerre és élelmiszerre.

Amikor elmondja nekem Kispesten egy édesanya, hogy nem tud a gyerekének gyümölcsöt venni, ahogy azt korábban szokta, mert nem telik már rá, akkor érezzük, hogyMagyarország bajban van, hogy változásra van szükség”

— jelentette ki hétfői parlamenti felszólalásában Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője, aláhúzva:

„Ezt önök csinálták! 12 éve kormányoznak! Nem a Világbank, nem Brüsszel, nem a Gyurcsány-kormány, önök kormányoztak az elmúlt 12 évben”

Arató elmondta:

az élelmiszerárak a másfélszeresükre drágultak,

az áram ára a kétszeresére,

a gáz ára a hétszeresére,

a katások terhei a többszörösére.

Arató Gergely hangsúlyozta: amikor valaki nem tudja kifizetni a rezsit, akkor nem vigasztalja,

„hogy önöknek mindig van egy propagandaszólama, Brüsszelről, a szankciókról, a világ-összeesküvésről, Amerikáról. Önöknek mindig mindenki hibás, csak a saját felelősségüket nem tudják vállalni!”

— hangsúlyozta a politikus.

„Mondjuk ki nyíltan! Ennek az országnak nincsen felelős kormánya, amelyik saját tetteiért felelősséget vállal”

— jelentette ki Arató Gergely, rámutatva, hogy persze nem igaz, hogy mindenkit „az út szélén” hagynak, mert magukra gondolnak: hiszen megemelték a miniszterelnök fizetését háromszorosra, megemelték a miniszterek fizetését, megemelték az államtitkárok fizetését.

„Na, róluk gondoskodtak! Az ő kezüket fogják!” — tette hozzá.

„Csak tudják, amikor a többiekről van szó, azokról az emberekről van szó, akik fáznak a fűtetlen lakásokban, akik nem tudnak jó minőségű élelmiszert venni, akiknek nem telik gyógyszerre, akkor az az üzenetük,

azt mondja a miniszterelnök, hogy »tessék többet keresni!«”

— mondta Arató Gergely, aki hozzátette: „Hát köszönjük szépen, de szégyelljék magukat!”.

„Szégyelljék magukat ezért a cinizmusért, és szégyelljék magukat azért, hogy 12 év alatt hova juttatták ezt az országot! Mert hiába mondja el megint a propagandaszólamokat a háborúról, meg a szankciókról. Ezt önök csinálták!

Ez orbáni rezsiemelés, orbáni áremelés, orbáni társadalmi katasztrófa! Az önök felelőssége! Elgondolkoztak már ezen?!”

— hangsúlyozta Arató Gergely.

A válaszadásra Dömötör Csaba államtitkárt utasították, aki az elhangzottakat „személyeskedésnek” minősítette. Ezek után elismételte a kormányzó párt rigmusait érdemi válaszadások nélkül, majd az államtitkár úgy zárta beszédét, „a választók döntöttek április 3-án is”.

Arató Gergely erre úgy felelt: a választók döntöttek Újpesten is, majd emlékeztette Dömötör államtitkárt arra, hogy ők voltak azok akik a választások előtt is a rezsicsökkentés megvédéséről szavaztak, majd hétszeresére emelték a gáz árát, és duplájára emelték az áram árát.

„Vagy maguknak hazudnak – amit nem hiszek -, vagy nekünk akarnak hazudni. Mi meg nem vesszük be!”

— mondta Arató Gergely, hozzátéve, azért hozták létre az árnyékkormányt, hogy megmutassák, van felelős kormányképes alternatíva. „Ma megtettük az első javaslatainkat, amik valóban segítenének az embereken. Kíváncsi leszek, hogy majd ezekre mit mond a Fidesz”

— zárta felszólalását Arató Gergely.

Videó:

.

Valódi Hírek