Három polgármester közösen száll szembe Lázár Jánossal, aki lenullázta a városaik beruházásait

Nem hagyják szó nélkül.

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. korábban arról határozott, hogy megépítik a Dunakanyar városait elkerülő utat, amely tehermentesítené a településeket a forgalomtól. A Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium azonban megszüntette az NIF-et, egyúttal

lehúzta a tervezett beruházások listájáról a 11-es út rekonstrukcióját.

Göbl Richárd, Budakalász polgármestere arról beszélt a Népszavának, a döntéssel közel 25 milliárd forint értékű beruházástól fosztotta meg a helyieket az Orbán-kormány. Hozzátette, az út jelentős turisztikai és átmenőforgalommal terhelt, és

a régió emiatt már-már élhetetlenné vált, holott korábban irigyelték a helyieket a máshol élők.

A budakalászi polgármester elmondta, a pomázi és a szentendrei településvezetővel közösen kérték a kormány, teremtsék elő az útépítéshez szükséges anyagi fedezetet. A városvezető megjegyezte, az elkerülőút építését már 1985-ben tervezték, és végül 2016-ban határozott az NIF az elkerülő megépítéséről az akkori Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyásával.

A három település egyikét sem kormánypárti polgármester vezeti, ezért Göbl Richárd reméli, pusztán pénzhiány az oka a beruházás ellehetetlenülésének. A döntés ellen a három városvezető közös közleményben tiltakozott.

Göbl egy ellendrukkere egy akasztott ember rajza mellé az ő nevét írta, valaki pedig lehallgatta őt a hivatalában. Mint mondta, vannak, akiknek fájt a csapatának győzelme 2019-ben — a 2011 Környezet- és Értékvédő Egyesület jelöltjei az összes körzetben nyertek a budakalászi önkormányzati választáson három éve.

Bebizonyítottuk, hogy ha összefogunk, egy Dávidokból álló csapat akár magát Góliátot is legyőzheti”

— jelentette ki. A győzelem receptjének a lakosság körében hiteles képviselők indítását, a közös célok kitűzését és az alulról szerveződést tekinti, végezetül pedig azt is megnevezte, hogy hiteles szakembert helyeztek a csapat élére.

Göbl Richárd elmondta, háziorvosként napi 12 órás műszakot követően vállal polgármesteri feladatokat. A ciklus végén visszavonul a polgármesterségtől, hogy több ideje jusson az unokáira, addig azonban számos feladat várja a hivatali munkája során.

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek